web analytics

Criza de cadavre

O noua criza a lovit crunt Romania, dupa cea economica si financiara! Criza de cadavre. La mai multe universitati de medicina din tara zeci de studenti se inghesuie pe un cadavru la cursurile de disectie! Pentru a contracara efectele adverse ale noii crize, premierul Boc a convocat de urgenta Guvernul pentru a adopta un set de masuri legislative care sa duca la furnizarea de cadavre pentru dotarea de urgenta a spitalelor si universitatilor.
Printre masurile adoptate in regim de urgenta amintim reducerea salariiilor din sistemul bugetar, in cuantum de 75%, in vederea furnizarii de cadavre tinere, de preferinta functionari publici, profesori si cadre medicale, pe care sa se studieze efectele actualei guvernarii asupra organismului uman si limita maxima de suportabilitate. Pensiile vor fi impozitate in cuantum de 50%, in vederea furnizarii de cadavre varstnice, pe care sa se studieze efectele masurilor aberante asupra inimii si creierului si corelatia dintre masurile aberante si infarctul de miocard, stopul cardiac si atacul cerebral.
Propunerea reprezentantilor FMI de a reduce personalul bugetar cu 50% a fost analizata pe larg si respinsa cu majoritate de voturi din mai multe considerente: pe de-o parte pentru ca nu se doreste analizarea si studierea unor moduri de a chinui populatia ci doar furnizarea de cadavre, iar pe de alta parte pentru ca ar exista riscul ca cei disponibilizati sa emigreze in masa si sa depopuleze Romania, fapt care ar duce la o escaladare fara precedent a crizei de cadavre.
Reprezentantii sindicali au salutat masurile aprobate de catre primul ministru si au sustinut ca vor face presiuni ca acestea sa treaca in regim de urgenta prin plenul reunit al camerelor parlamentului, in caz contrar urmand a fi organizate mai multe manifestatii sindicale atat in Bucuresti cat si in marile orase unde vor fi pichetate sediile prefecturilor.
Nu in ultimul rand, primul ministru a facut apel la calm si la solidaritate din partea intregului popor roman, in vederea depasirii cu succes a noi crize.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *