web analytics

Lebăda buclucaşă

It’s a joke, man!
lebadaO sculpturã aflatã in fata Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane din muncipiul Deva, intruchipând o lebãdã in gâtul cãreia este infiptã o sulitã, a iscat o serie de dispute la nivel local si nu numai. Totul a pornit de la reactia liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor, cunoscut drept un vajnic apãrãtor al culturii nationale dar si a drepturilor animalelor. Acesta a subliniat faptul cã lebãda trasã in sulitã ar putea sugera anumitor tembeli, derbedei, cretini si “maimute curentate” un simbol falic sau, in cel mai rau caz, ar putea fi mâncatã de vreuna din “catelele turbate” antinationaliste sau comunitare.
In replicã, reprezentantii Partidei Rromilor au mãrturisit cã lebãda controversatã nu este comestibilã sau, cel putin dupã primele cercetãri, nu are gust bun. Contactat telefonic, premierul Emil Boc ne-a mãrturisit cã are in vedere reducerea dimensiunilor sulitei cu 25% si impozitarea lebedei conform legilor in vigoare. De altã pãrere s-a dovedit a fi guvernatorul Mugur Isãrescu, care a declarat cã sub aceastã ineditã deghizare s-ar afla, de fapt, Closca cu puii de aur, urmând ca aceasta sã fie mutatã de urgentã la sediul Bãncii Nationale a României. Reprezentantii partidului de guvernãmânt au decretat ca lebãda sã fie vopsitã in cel mai scurt timp in culoarea violet, iar liderii UDMR insistã pentru nuante de verde si inscriptionarea bilingvã a statuii. Recent au apãrut obiectii si din partea Partidului National Tãrãnesc Crestin Democrat, conducerea acestuia declarându-se nemultumitã pentru cã lebãda nu a fost construitã din pãmânt, in contextul gravelor probleme agrare cu care România se confruntã la ora actualã. Cel mai incântat de prezenta acestei statui in fata Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane s-a dovedit a fi primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, care a intocmit deja un proiect cu finantare europeanã pentru amenajarea unui sens giratoriu in jurul lebedei. Incântatã de initiativa edilului devean, ministrul Turismului si al Dezvoltãrii Regionale, Elena Udrea, a solicitat suplimentar devierea telegondolei care urcã la Cetatea Devei prin dreptul acestei opere de artã. Am incercat sã obtinem un punct de vedere si din partea presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, insã la ora transmiterii prezentei stiri, aceasta incã numãra lebedele buclucase.

2 Comments

 • dani 2012-01-18 14:58 Reply

  Chiar acum in fata lebedei gatuite se afla cateva sute de protestatari, care cer demisia lui traian basescu si salvarea SMURD. Bineinteles, oamenii se declara solidari cu medicul veterinar care ar putea salva lebada ciuruita… de o sageata.
  0  0
  • Cudi 2012-01-18 15:08 Reply

   Parca ieri am auzit prin Calan ceva urlete… “JOS DEMISIA!!!” (fara virgula) :)). Din pacate prin Calan lumea n-are nici lebede gatuite, nici scopuri clar definite.
   0   0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *