web analytics

Cudi reloaded: tema Origin

Sunt momente în viaţa fiecărei femei când, spre exemplu, culoarea de pe cutia de vopsit părul se vede niţel altfel în oglindă. Sau în a bărbatului când neputincios sub motorul maşinii caută pe nevăzute împrejur cheia inelară de 17 şi nimereşte cu pipăiala ba tubulara, ba pe aia de biciclete, sau când excitat nespus de înfăţişarea lucrată a unei tinere descoperă, dezbrăcând-o, că fundul  îi era strâns stăvilit în blugi şi sânii deşărtaţi în pustiul unui sutien burete cu două mărimi mai mare.

La fel şi eu, cu blogul. După atâtea importuri şi exporturi ce l-au pigmentat cu o varietate de erori, m-a apucat mania schimbării de look, şi asta după ce am fost impresionată de eleganţa şi simplitatea temei Fusion, descoperită odată cu Sonia. După ce am activat, însă, tema, am descoperit chestii deranjante precum: tagurile îmi erau încadrate în mici dreptunghiuri mov, da şi really, tocmai mov (Sonia nu foloseşte taguri, altfel aş fi observat la ea acest iritant detaliu); câmpul de taguri din widgets, sub forma unui norişor, arăta ceva cam dezmăţat şi descentrat în coloana widgeturilor din stânga (nefolosind taguri, Sonia n-are tags cloud); comentariile setate de mine în trepte multiplu de 3, se subţiau înspre stânga, încât posturile unde m-aţi fericit prin prezenţă continuau într-o formă puţin spus nasoală şi descurajantă prin aşezarea în pagină a reacţiilor voastre, pe care, de altfel, le respect şi apreciez nespus, deci îşi merită cu prisosinţă o estetică elegantă; mult spaţiu alb; fontul caractelor din postări prea sec.

De altfel, asta căutam eu. O coloană pentru widgeturi, linii simple, negru, alb, cât mai puţin spaţiu irosit în laterale. Am setat aceste detalii şi am dat un search filtrat prin temele wordpress gratuite şi se observă ce anume mi-a plăcut: tema Origin. Am renunţat la tagline-ul din header cu „Eu nu strivesc corola de minuni a lumii” în virtutea aceleiaşi simplităţi, pe de altă parte aţi înţeles ideea, bla bla. Punctele minus ale temei: îmi afişează pe homepage doar primele patru rânduri ale fiecărei postări, acestea fiind musai rânduri, nu videoclipuri, altfel îmi afişează exclusiv titlul. În dreptul titlului nu este indicat numărul din comentarii, contraatacul îl voi aborda în widgetul cu ultimele comentarii, unde voi seta afişarea ultimelor 10 reacţii. Roşul linkurilor e mai puţin strident ca movul tagurilor din tema Fusion, dar, pe undeva, pata asta de culoare e binevenită, cred, zic şi eu.

Aşadar… Ştiu că nu e importantă coperta ci conţinutul, dar întreb şi eu, ca tot omul, cum îmi şade astfel?

2 Comments

  • Andera Y 2013-03-29 Reply

    Inainte de toate, fragmentul de inceput este cu totul si cu totul genial! =)) De mult n-am mai citit ceva care sa-mi placa atat de tare. Serios! Inainte aveam o rubrica de genialitati in care adunam tot felu’ de articole sau fraze extrase de la diversi bloggeri, treburi care erau intr-adevar geniale. Rubrica o postam de fiecare data cand adunam destule trebusoare asa incat sa formeze o postare de sine statatoare. Totusi, odata cu trecerea timpului, n-am mai dat peste texte “geniale”. Dar primul tau fragment chiar s-ar fi incadrat de minune… 😀
    Tema imi place! Si eu sunt adepta temelor simple, fara sa fie incarcate excesiv. Tot asa am ales si eu tema mea. 😀 Si mereu am avut o problema cu marginile lasate prea mari asa aiurea. Dar se pare ca la blogspot e o problema generala asta. Totusi, tema pe care am reusit s-o gasesc e exact pe placul meu. 😀
    Zi frumoasa sa ai!

    • Cudi 2013-03-29 Reply

      Daca primul paragraf se dovedeste atat de funny ma bate gandul sa postez o poza cu mine in costum de baie, barem sa radem pana la capat! :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *