web analytics

vodafone

Te afli in Romania. Ai telefon mobil, smartphone, chiar. Te uiti in stanga, te uiti in dreapta si te decizi sa iei o cartela Vodafone. Cauti prin multitudinea de optiuni si platesti pentru minute; platesti si pentru date, ca ai smartphone.

Bun! In curand vine momentul cand ai nevoie de serviciul pe care l-ai platit – transfer de date: pornesti Skype, te conectezi si pornesti un apel. Celalalt raspunde si, in secunda doi, apelul se intrerupe.

Eh, se intampla, probleme cu reteaua. Suni din nou, iar pica. Tre’ sa fie o problema cu semnalul aici; mergi trei km mai departe, te uiti la telefon – toate barele de semnal sunt aprinse. Bun, trebuie sa mearga! Suni, iti raspunde si… pica! Rabdarea a ajuns la limita si cauti o solutie. In cazul meu, am sunat pe telefon.

Peste ceva timp, imi amintesc, si caut termenii si conditiile de utilizare pentru cartela Vodafone. Ce-mi vad ochii?

Efectuarea de apeluri telefonice via Internet (folosind aplicații VoIP precum Skype, Yahoo Voice, etc) nu este disponibilă la Cartela Internet Vodafone. Aceastea sunt permise doar pentru abonamentele de Internet mobil ce au activată opțiunea specifică utilizării acestui serviciu.

Adica te inhami la plata pe termen lung, platesti pentru transfer de date si apoi mai platesti si taxa de VoIP. Hmm, nu-mi place. Nu-i nimic, imi zice un prieten, te conectezi la VPN si apoi pornesti Skype – Vodafone nu are cum sa stie ce trafic trece prin conexiunea VPN.

Zis si facut, incerc sa pornesc VPN-ul, dar, din nou, Vodafone nu permite conexiunea. De data asta, fara nici o justificare in termeni si conditii.

Am fost si la Orange pe site si am cautat termenii si conditiile de utilizare pentru cartela Orange. Nu am fost deloc surprins sa constat ca la Orange nu exista o asemenea prevedere privind apelurile VoIP.

Concluzia: la naiba cu Vodafone, ma intorc la Orange!

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *