si ce faci cu ea?

Canada. Supermarket. Coada. Imi vine randul, insir pe banda ingredientele pentru ciorba si casiera incepe sa le scaneze cu dexteritate. Bip, bip, bip-bip, bip, bip, pauza.

Intorc privirea spre casiera si o vad ca se uita incurcata la telina. “Celery root”, o ajut eu. Scoate din buzunar o hartie, cauta, gaseste codul pentru telina si cititorul de coduri de bare reincepe sa bipaie zglobiu.

Cu mainile scanand pliculete si pachetele, doamna de la casa se uita spre mine si ma intreaba: “Si ce faci cu ea?” Cu telina, adica. “Pai o parte o pun in ciorba si restul o rad si o amestec cu maioneza.” Da din cap a intelegere si continua sa scaneze.

Dupa cateva secunde de gandire, admite ca nu a inteles: “Si o pui in ciorba, rasa?” “Nu, cubulete, dar merge si rasa. Ce ramane, o sa rad, amestec cu maioneza si intind pe paine. Unii mai adauga si mar, pentru aroma.”

Se uita cu ochii uimiti la mine: “Daaaa? N-am mai auzit…”

O posibila explicatie pentru inexistenta unei ciorbe traditionale canadiene.

2 Comments

  • Lotus 2015-02-02 Reply

    Sau pentru mâncare semipreparată, uscată & co? Se cumpără mai multe pliculețe decât fructe, legume și zarzavaturi? Că dacă da, destul de nasol.

    De ce nu i-ai zis că e afrodisiac natural? Sau nu știai? 😆

    • ketherius 2015-02-02 Reply Author

      Nu stiu daca “mai multe”, dar aici cartile de bucate au retete de genul “1l zeama de carne, 300g pasta de X, 250g crema de Y”, toate astea fiind deja gatite si vandute (congelate sau nu) in supermarket.

      Pe efectul afrodisiac al telinei sa nu te bazezi, este doar un mit urban 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: