Cum poţi scăpa de contorul ultimei activităţi pe facebook, afişat chiar şi atunci când ai chat-ul pe offline

Poate că vrei să intri pe facebook doar cât să treci cu scroll-ul în grabă şi nu ai chef de discuţii. Însă, deşi ţi-ai închis chat-ul, prietenii din lista ta văd în dreptul numelui tău că ai fost activ în ultimul minut. Tu nu ai chef, însă te simţi aiurea să nu răspunzi mesajelor private, în condiţiile în care degeaba nu le deschizi ca să nu le apară lor „seen”, că te dă contorul ăla afurisit de gol. Nasol, nu?

Zilele astea am testat fel şi fel de chestii, încercând în zadar să dezactivez funcţia asta de rahat. M-am delogat de pe peste tot, am dezinstalat aplicaţii mobile, ba chiar mi-am dezactivat şi contul pentru două minute. N-a mers. Nu există o setare prin care să scapi de contorul acela nenorocit, pe care eu îl privesc ca o încălcare a dreptului personal la intimitate.

Dar există AdBlock Plus. Îl instalezi pe browser-ul cu care umbli pe facebook, apoi intri în opţiuni, dai click pe „add your own filters” şi adaugi, în căsuţa aferentă, asta: https://*-edge-chat.facebook.com.

ABP

Asta pe Chrome. Pe Firefox, dai click pe Filter Preferences -> Custom Filters -> Add Filter Group -> Add Filter.

De pe browser-ul astfel setat, facebook-ul nu te va mai „simţi” activ. Din păcate, dacă intri de pe mobil, cel mai probabil vei fi afişat, din nou, ca activ. Ca să rămâi în modul “neobservat”, ar trebui să te deconectezi de pe aplicaţiile mobile. Dar, dacă ai Blackberry şi îţi instalezi Face10, te-ai scos, aplicaţia filtrează contorizarea activităţii tale pe platformă. Şi mai e posibil să fie pe Google Play sau pe Amazon Appstore aplicaţii care să fie făcute de alţii, nu de FB, ca Face10.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: