web analytics

ninite

Multi dintre noi suntem serviciul de suport tehnic pentru familie si prieteni. Suna cunoscut cazul unui parinte care uita, cu regularitate, ce e ala un fisier, cum se gaseste un folder si, mai ales, cum sa stie unde tocmai a salvat documentul la care lucrase cinci ore – asa-i?

Ei bine, inchipuie-ti ca trebuie sa ii instalezi parintelui de mai sus un program anume. Programul ii trebuie ACUM!! si nu ai timp sa ajungi acolo. Respiri adanc si te pregatesti: trebuie sa ii spui cum sa deschida un browser, cum sa ajunga la site-ul de unde se descarca programul. Bun, acum nu mai trebuie decat sa ii descrii cum crezi tu (ca doar nu stii toate site-urile pe de rost) ca arata link-ul de download si ce versiune sa aleaga.

Pasul urmator: instalarea! Nts, ai uitat ca nu stie unde salveaza chestiile? Urmatoarea ora o petreci (re)explicand conceptul de foldere si de cautare in foldere si, daca mai ai energie si rabdare, mai explici de ce nenorocitul ala de computer nu ii ghiceste gandurile si nu ii pune la indemana ceea ce-si doreste.

Gasim, in sfarsit, programul salvat si incepem instalarea. “Next”, “Accept”, “click pe custom”, “scoate bifele de la […] si de la […]”, “mai zice altceva?”, “ok, da pe finish”.

Din fericire, exista o alternativa: Ninite.

Ninite este un site web care te ajuta cu instalarea de software. Cum? Te duci la www.ninite.com si, pe prima pagina, vezi o lista cu programe. Langa fiecare program este o casuta pe care o poti bifa. Bifezi toate programele pe care doresti sa le instalezi, apoi dai click pe butonul verde:

buton_verdeSalvezi programul de instalare, apoi il executi. Programul iti downloadeaza tot ce ai bifat si iti instaleaza totul. Nu te intreaba nimic, nu iti apar ferestre in care sa dai click-uri, alege versiunea pe 64 de biti unde este cazul, sare peste instalarile de toolbar-uri, sare peste “ofertele speciale”, doar instalare curata.

ninite_install

Mai mult, daca vreunul din programele bifate este deja instalat, Ninite ti-l actualizeaza la ultima versiune. De asemenea, poti rula oricand programul de instalare de la Ninite – de fiecare data acesta va cauta actualizari si iti va actualiza programele.

E genul de serviciu pe care il incerci, il placi si devii dependent de el.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *