web analytics

Doctor Who

Se numără printre voi câțiva fani Doctor Who?

Tind să cred că nu, deși mare mi-ar fi bucuria să mă înșel.

Doctor Who e un serial produs de BBC de prin anii ’60, având ca personaj principal un Lord al Timpului – Doctorul (“care doctor?”, întreabă toți, de unde și numele de Doctor Who), care călătorește unde vrea el – în timp și spațiu, rezolvând, de-a lungul popasurilor sale de câte un episod, diverse situații de criză. Clișeul tipic: extratereștrii vin și vor să cucerească pământul, însă Doctorul ne salvează. În fel și chip. Mi-e greu să vă explic câtă fantezie adună serialul ăsta și cât de mișto e.

 

https://www.youtube.com/watch?v=BZzwiQjwam0

Doctorul e nemuritor și nu prea. Din când în când se regenerează și ia o altă formă, aparent umană (doctorul are două inimi). Așadar, la un interval de câteva sezoane, se întâmplă ceva nasol cu Doctorul și urmează regenerarea, moment în care actorul din rolul principal este înlocuit. Noul Doctor păstrează amintirile, cunoștințele fostului, însă are propria sa personalitate – unul e mai sentimental, altul mai într-o ureche etc.

Doctorul călătorește în timp și spațiu cu nava sa proprie – Tardisul, cu exterior sub forma unei cabine telefonice de poliție britanice și cu un interior vast, labirintic (dacă nu exista cuvântul ăsta, l-am inventat eu acum), cuprinzând inclusiv o bibliotecă uriașă cu piscină în mijloc… Doctorul nu călătorește în timp și spațiu de unul singur, aproape mereu este însoțit de o companioană umană, dar fără implicații romantice între cei doi. Pur și simplu, Doctorului îi face plăcere să simtă, să vadă entuziasmul și mirarea tovarășei de călătorii interstelare, să-i arate locuri fascinante, inclusiv s-o ducă la începutul sau capătul timpului…

Deși se expune multor pericole în călătoriile sale, principala armă fizică a Doctorului este o șurubelniță sonică care activează și dezactivează toate cele, hack-uiește computere, desface lacăte, interpretează semnale de tot felul, mă rog, e o superunealtă.

Eu am urmărit serialul de la Christopher Eccleston încoace – adică începând cu al nouălea Doctor. Preferatul meu a fost următorul, interpretat de David Tennant, dar nu mi-e rușine nici cu al 11-lea doctor, jucat de Matt Smith. Apoi a urmat Peter Capaldi, care a încheiat ultimul sezon în plină regenerare. Cum următorul episod (specialul de Crăciun, în stilul BBC) se va difuza abia la iarnă, producătorii serialului au dezvăluit identitatea următorului Doctor. Și, o spun rezemându-mi capul într-o mână a resemnare și tastând cu cealaltă, e femeie. Pentru prima dată în cei peste 50 de ani ai acestui serial, Doctorul e femeie.

Mor.

Băga-mi-aș piciorul în politically correctness-ul mă-sii.

 

67 Comments

  • Elena 2017-07-17 Reply

    Am deschis pentru câteva secunde trailerul, povestea ta mă cucerise, ești o bună naratoare, poate că ar trebui să începi să scrii seria vreunei capodopere gen Harry Potter. Nu aș urmări serialul nici să-mi dea cineva mulți bani ca să fac acest lucru. 🙂
    Definitely Not My Type …

    • Cudi 2017-07-17 Reply Author

      Elena, dar care e genul tău? Ce filme, seriale îți plac?

      • Elena 2017-07-18 Reply

        M-am uitat la The suits și mi-a plăcut și încă la un serial cu avocați și o avocată, dar nu îmi amintesc cu se numea, la documentare, Geo 360°, și alte documentare franțuzești, un oeil sur la plan3te …
        Ne uitam în facultate la filme de abia găseam unul nou să-l vizionăm și acum mi s-a luat.
        Am câteva emisiuni gen, România, te iubesc!, în premieră și un show tv “Insula iubirii” pe care le urmăresc și în rest nu prea sunt cu vizionatul. Știu că e telenovelistic să te uiți la un reality show dar mi se pare un joc psihologic și mă captivează. E un afacerist din timișoara cu iubita lui tinerică care mi se pare că a picat în groapa săpată chiar de el. 🙂

    • Cudi 2017-07-17 Reply Author

      P.S. Articolul e de o simplitate tălâmbă, recitind-l îmi vine să-mi trag pălmi, tocmai pentru că nu sunt o bună povestitoare. E scris ca pentru prieteni, n-a fost cu aspirații literare.

      • Elena 2017-07-18 Reply

        Nu te mai alinta, e simplu și stârnește curiozitatea. Pentru mine simplu, ușor comprehensibil e rețeta perfectă. Pe când tu, probabil, adori o exprimare academică, greu digerabilă, care te obosește după 2 paragrafe și ai sentimentul că ceva ți-a scăpat și că cel mai bine e să recitești textul ca nu cumva să fi înțeles ceva greșit. 🙂 La așa un text zici: uau, e “dăștept”, atât de “dăștept” încât nu am înțeles nimic de lanivelul meu inferior.

      • Renata Carageani 2017-07-18 Reply

        Cudi, e un sinopsis cât se poate de corect.
        O să mă uit și eu, poate chiar astă-seară, măcar la un episod. Pe urmă dau cu impresiile. 🙂

        • Cudi 2017-07-18 Reply Author

          Se poate urmări și aici -- https://hdeuropix.com/tvshow/doctor-who-online/doctor-who-season-2-hd-with-subtitles-europix
          Îți ținem pumnii!
          Chiar sperăm să-ți placă!
          Știu că nu înseamnă nimic că printre fanii Doctor Who se numără câteva celebrități, dar am căutat acum pe net și am să-ți înșir câteva, în interes persuasiv: Regina Elisabeta a II-a, Steven Hawking, Steven Spielberg, George Lucas, Patrick Stewart, Tom Hanks și Johnny Depp.
          Mihai e lângă mine și mă întreabă: “Tot de la sezonului doi îi spui să înceapă? Mă sabotezi!”
          El ar vrea să începi cu primul sezon. Poate că are dreptate. Ce m-aș bucura să-ți placă!

          • ketherius 2017-07-19 Reply

            Eu rămân la părerea că e mai bine să înceapă cu sezonul 1 -- unele detalii și personaje sunt prezentate în primul sezon, câteva din cele mai bune episoade (“The End of the World” și “The Empty Child”) sunt în primul sezon etc. (https://hdeuropix.com/tvshow/doctor-who-online/doctor-who-season-1-hd-with-subtitles-europix)

            • Renata Carageani 2017-07-19 Reply

              Linkul vostru nu se deschidea la mine. Am ales altul și am văzut un episod la întâmplare,nr.1, sezonul 10.
              Coincidență, și Doctorul compară timpul cu un film format din fotograme statice, cu trecut și viitor concomitente. 🙂
              E mai mult un basm SF, dar fermecător și puțin filosofic. Poate că jocul actorilor e prea teatral.
              O să mai văd și alte episoade.

              • Cudi 2017-07-20 Reply Author

                Renata, unele episoade sunt mai puțin reușite și, da, uneori jocul actorilor pare teatral. Eu am zis să începeți cu sezonul 2 tocmai pentru a nu fi descurajați de primul, oarecum mai stupizel. Inclusiv începutul celui de-al doilea sezon e slăbuț, dar lucrurile se schimbă în timp, până să bagi de seamă ești deja fan Doctor Who. Mie a început să-mi placă foarte mult începând cu sezonul patru, când companioana Doctorului este Donna, o tipă dintr-o bucată (și o actriță excelentă… Catherine Tate). Nu e trailer, nu e din Doctor Who, e o scenă comică cu trimitere la.

                https://www.youtube.com/watch?v=WxB1gB6K-2A

                A fost un deliciu să-i urmăresc un sezon împreună pe ăștia doi.
                Renata, mulțumim!

                • Renata Carageani 2017-07-20

                  Cudi, pe serverul unde am găsit Doctor Who, am descoperit un serial ecranizat după un roman de S.King (îl iubesc!) și am văzut primul episod. Mi s-a părut strașnic! (Arhaic adjectiv, dar absolut potrivit.)
                  https://www.youtube.com/watch?v=NXUx__qQGew
                  Tot despre călătorie în timp.
                  Sper că o să vă placă!

                • Cudi 2017-07-21 Author

                  Renata, ne-am oprit mai devreme pe la jumătatea episodului, că e trecut de miezul nopții și mâine suntem în picioare la prima oră. Tocmai ce s-a tuns Jake, a scăpat de barbă și și-a luat mașină cu 750 dolari + 5 dolari taxe aferente. Gata, avem la ce ne uita acum.
                  Am știut că o să-mi placă din primele două minute, când povestea bătrânul Harry despre ce i s-a întâmplat în copilărie.
                  Și lui Mihai îi place, doar că îi e frică să nu se întâmple ca în Under the Dome, unde, în loc să se oprească unde s-a oprit cartea, producătorii au mai continuat cu câteva sezoane, introducând personaje noi, situații noi, de la departe spre nici o legătură cu măiestria lui Stephen King.

                • Cudi 2017-07-20 Author

                  Cred că în seara asta o să începem să ne uităm la el. Zilele trecute am văzut ultimul episod din Hercule Poirot pe care îl aveam -- iar penultimul fusese cu multașteptata crimă din Orient Express. Ar mai fi un sezon, ultimul de altfel, în care Poirot moare, dar încă nu îl avem. Altfel spus, nu prea mai aveam seriale bune la care să ne uităm, așa că recomandarea ta e mai mult decât binevenită.

    • Arlech 2017-07-18 Reply

      Nu mă miră, nu poate fi genul vegetarienilor periculoşi, cu un singur neuron.

      • Elena 2017-07-18 Reply

        Cei cu un singur neuron sunt cei mai periculoși. 🙂

  • Suzana 2017-07-17 Reply

    Uneori cred ca e bine sa crezi ca da!
    Am vazut o parte din episoade, din pacate sunt o catastrofa in aduceri aminte de actori si regizori si…multe altele! 🙂
    Cel mai mult mi-a placut cabina telefonica. Si dorinta mea secreta, care in acest moment nu mai e atat de secreta, ar fi ca intrand in micul nostru apartament sa dau de un alt fel de spatiu, care evident sa aiba o zona de teleportare…
    De ceva vreme invat sa nu fiu surprinsa si sa experimentez noul, oricare ar fi el, rau sau bun sau pur si simplu altfel decat in neuronii mei… Mi-a placut si seria Bibliotecarii si aceea cu mult sf si un personaj feminin care mi-a placut, asa ca nu se stie niciodata! 🙂

    Multumesc de trailer. O saptamana cu bucurii si descoperiri interesante!

    • Cudi 2017-07-17 Reply Author

      Suzana, whoviano! ❤
      N-am urmărit Bibliotecarii, dar înțeleg că merită să încerc.
      Zile frumoase și ție!

  • Suzana 2017-07-17 Reply

    😀

  • Vero 2017-07-18 Reply

    N-am văzut niciun episod. Din păcate -- fiindcă sunt sigură că mi-ar fi plăcut.

    Am o listă lungă cu cărţi şi filme în aşteptare. Îl adaug. Adică îl strecor pe unul dintre primele locuri. 🙂
    (O să caut episoade vechi -- pe cele noi, cu doctorul femeie, poate o să le savurez la vârsta demenţei senile.)

    • Cudi 2017-07-18 Reply Author

      Vero, dacă e să te uiți la Doctor Who, îți recomand să începi cu sezonul 2, cu al 10-lea Doctor, jucat de Tennant.
      http://www.dailymotion.com/video/x5i5r1q
      Cele noi, cu doctorul femeie, vor începe de anul viitor (va exista și un episod special, de Crăciun, care ne va arăta, probabil, cum Doctorul se va obișnui în noului lui corp de femeie).

      • ketherius 2017-07-18 Reply

        Și primul sezon, cel cu Eccleston, fost foarte fain. Doctorul ăla era ceva mai direct, mai aventuros, mai puțin sentimental decât al zecelea. Plus că multe lucruri sunt prezentate, câte puțin, în primul sezon. Eu aș începe cu primul sezon nou (cel din 2005, cu Christopher Eccleston).

        • ketherius 2017-07-18 Reply

          Adică ăsta: http://www.dailymotion.com/video/x5hh7qe

          • Vero 2017-07-18 Reply

            Mulţumesc pentru linkuri.

            M-am uitat deja la episodul recomandat de Cudi. Am vrut doar să trag 5 minute cu ochiul, dar… m-am uitat până la sfârşit. 😀 Mi-a plăcut. 🙂
            Pe asta, recomandat de tine, îl las pentru altă zi. Şi pe urmă mă hotărăsc cu serie să-ncep. 🙂

            • Cudi 2017-07-18 Reply Author

              Am țopăit de bucurie, la propriu, citind că ai urmărit primul episod, Vero! Și acum, sunt încântată și cu gura până la urechi! Nu era propriu-zis un episod recomandat, ci un punct de unde să începi a urmări serialul, iar pe coloana din dreapta găsești link spre următorul episod.
              Mulțumesc din suflet că te-ai uitat! Poate merită să urmărești câte un episod pe săptămână, poate poți să îți rupi 40 de minute la câteva zile, ca să-l vezi. Părerea mea e că și calitatea episoadelor crește în timp. E bine să le vezi pe rând, că unele chestii se leagă în scenariu de la un episod, un sezon la altul.
              Mă opresc acum, ca să mai țopăi puțin de bucurie!

              • Vero 2017-07-19 Reply

                Încerc să mi te închipui ţopăind. 😀

            • ketherius 2017-07-18 Reply

              Tanti aia înrămată apare în episodul 2 din primul sezon, unde… gata, nu mai zic nimic.

              • Vero 2017-07-19 Reply

                Atunci o să încep cu primul sezon. Oricum e întotdeauna mai bine să începi cu începutul. 🙂

  • Mugur 2017-07-20 Reply

    Mulțumesc pentru recomandare!
    Deocamdată am văzut doar primul episod din primul sezon, dar într-adevăr, pare interesant, cu atât mai mult cu cât sunt “consumator” de SF.

    • Cudi 2017-07-20 Reply Author

      Nu pot să cred! Mugur, și tu? Sunteți minunați!
      Rămân datoare!

  • Iosif 2017-07-20 Reply

    Va recomand si eu un film însa nu e pe sesoane,e… atempporal si genial ! 🙂
    https://www.youtube.com/watch?v=5K0Rk-8CwVs

    • Mugur 2017-07-20 Reply

      Cu acest scurt clip ai deschis o temă de discuție în serial, căci se pot spune foarte multe despre acest om, care a ales să-și distrugă unele planuri, pentru că acestea puteau aduce multe deservicii omenirii prin utilizare necontrolată, sau controlată de armatele statelor. În același timp, este omul căruia trebuie să-i acordăm recunoștința noastră, pentru invențiile sale pe care le folosim astăzi, inclusiv pentru această comunicare virtuală.
      N-aș spune că Tesla este atemporal, cum vrei tu să se creadă, ci doar că este un om care nu s-a născut la timpul potrivit, un om care și-a depășit timpul și care a plecat înainte de a ne fi făcut dovada întregii sale capacități creative.

    • Cudi 2017-07-20 Reply Author

      Iosif, am urmărit împreună cu Mihai documentarul, după ce l-am găsit întreg și subtitrat în română, că nu toți suntem fluenți în franceză ca tine. Tot pe youtube:

      https://www.youtube.com/watch?v=xa5vWm7iizk

      De multe ori m-am întrebat de ce fire de curent spre fiecare casă, de ce nu avem și curent “wireless”. Uite că am fi putut avea, dar companiile petroliere și de energie ne-au condamnat să funcționăm după interesul lor, ca să plătim facturi lunare… Nici acum nu ar fi greu să scăpăm de stâlpii și firele de curent, dacă nu s-ar împotrivi magnații industriei energetice. Și când te gândești că de acum un secol Tesla ar fi putut rezolva problema curentului, ducându-l și la cei mai săraci oameni de pe planetă, gratis. E revoltător.

    • ketherius 2017-07-20 Reply

      Tesla a fost un vizionar, dar nu și-a putut realiza viziunea pe deplin din cauza marilor capitaliști ce au vrut să controleze lumea. Unii spun că încă o fac.

      • Iosif 2017-07-21 Reply

        Da ketherius,înca o fac,însa nu doar inventiile lui N.Tesla au fost ascunse si tinute sub tacere,ci tot acest complot se deruleaza din negura vremilor iar acesti vizionari “alesi” de Dumnezeul Cel Adevarat pentru a revolutiona lumea,au fost eliminati întotdeauna de dumnezeii (zeii) acestui veac,oameni inteligenti,sireti,care au stiut dintotdeauna sa (fure si falsifice) darurile originale oferite tuturor de catre Creator,oferindune maselor imitatii si falsuri perfecta ale autenticelor valori ale vietii eterne.
        Dumnezeu Tatal ne iubeste pe toti,El nu poate sa ne faca rau. Raul ni-l facem noi cu mâna noastra si prin faptul ca suntem incapabili sa-L credem pe Cel Ce Este de la început Calea Adevarul si Viata,care S-a facut asemeni noua muritorilor murind asemeni noua din IUBIRE,pentru a întelege CUM SA NE IUBIM SI NOI UNII PE ALTII.
        IUBIREA ACEASTA ESTE ENERGIA LIBERA,LUMINA LUMII,PE CARE SFINTII AU AVUT-O SI AU URMAT-O DINTOTDEAUNA,NECONDITIONAT,ÎN ASCULTARE DE CEL ATOTPUTERNIC ATEMPORAL,DUMNEZEU ADEVARAT

  • Iosif 2017-07-21 Reply

    P.S. Oamenii rai,cei ce conduc omenirea sunt slujitori fideli sub juramânt de moarte,celui rau iar scopul lor de când e omul pe pamânt este DIVIDE ET IMPERA. Cel mai mare pericol de care “EI” se tem este UNITATEA MASELOR PRIN IUBIREA ABSOLUTA,care le-ar rasturna guvernarea milenare. Dealtfel HRISTOS le-a spus dicipolilor SAI:
    “Va dau o porunca noua:Sa va iubiti unii pe altii cum v-am iubit EU .
    Eu personal am o deviza care mi-o repet adeseori. “Nu te lasa biruit de rau ci biruieste raul prin bine.”
    O zi binecuvântata tuturor ! 🙂

  • Elena 2017-07-21 Reply

    Seriale pentru Fire, pentru a vedea cât de buni și evoluați erau anticii, the flame of fire:
    -- Rome
    -- Spartacus
    Nu zic că în acele vremuri nu erau și sfinți sau evoluați, dar karmic ei au învățat ce e binele și răul și s-au iluminat în timp. Violența naște violență, răul naște rău, binele bine.

    Și în scriele istoricilor găsim fapte gen: Nero care și-a ucis mama, soția, etc Caligula folosea în orgij copii sclavilor, Alexandru cel Mare era bi și și-a ucis amantul pe care ulterior l-a jelit 3 zile. Scavi erau precum animalele acum…

    • Elena 2017-07-21 Reply

      *copiii
      *sclavii

    • Fire 2017-07-21 Reply

      Serios, Elena, tu chiar vorbesti serios ?

      1. Daca exista Roma si Spartacus, asta nu inseamna ca ca toti oamenii care au trait atunci erau niste monstri. La fel pot sa iti continui rationamentul : Vaticanul si ISIS, deci intreaga omenire este formata din cenzori ai informatiei si teroristi . Make sense, nu ?

      2. Aia din Roma nu erau “antici” decat in manualele de istorie, asa ca nu lua de buna povestea. Asa cum stim ( numai cine nu a vrut nu a aflat ), omenirea a fost distrusa in repetate randuri, cam la fiecare 300 de ani. De fiecare data omenirea s-a refacut de la zero, din etapa de aproape barbarie, asa cum vezi in filmele apocaliptice de la Holiwood. Aia cu Roma si ” atichitatea” din manualele de istorie, nu e propriu-zis antichitate, ci e chiar aici dupa colt, ieri-alaltaieri ( nici cronologia din manualele de istorie nu e corecta, ci e doar o manareala demult demonstrata ca e falsa ).
      Ultima catastrofa care aproape a distrus umanitatea, este razboiul termo-nuclear de la 1718, motiv pentru care s-a distrus alchimia, iar supravietuitorii au fost nevoiti sa plece in India de unde sa aduca fragmente alterate ale alchimiei. De asta se precizeaza foarte in clar, ca tratatele de alchimie scrise dupa 1.700 sunt apa de ploaie, vraja marii.

      Elena, daca vrei sa vezi adevarata antichitate, primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa studiezi cronologia si sa o pui in ordine si abia apoi sa stabilesti cine erau anticii si ce faceau ei. Daca tu iei informatia data de sistem ( care e dovedit ca cenzureaza si falsifica informatia big time ) si judeci lucrurile asa cum doreste sistemul sa te prosteasca … good luck ! O sa ajungi fix acolo unde sunt si ceilalti care inghit pe nemestecate dogma prezentata de sistem pe post de “stiinta” : adica fix nicaieri, zero cunoastere.

    • Cudi 2017-07-21 Reply Author

      Elena, ți-ai cam dat cu stângul în dreptul cu acest comentariu, sugerând inferioritatea anticilor. Urmând logica asta, dacă personajele biblice sunt mai antice decât romanii… continuă tu ideea. În sinea ta, că n-are rost să reluăm subiectul. Da’ e ca și cum ai fi aruncat cu bumerangul după Fire.

      P.S. De ce te uiți la seriale bogate în conținut sexual, cu violuri/orgii/violență etc., tu, cititoare de filocalii?

      • Fire 2017-07-21 Reply

        Pentru mine e de domeniul fantasticului, ceva ce imi pune neuronii pe moatze cum reusesc unii oameni sa recite niste concluzii ( induse de propaganda si dresajul din sistem ) care sunt pur si simplu rupte de realitate si sunt contrazise de gramezi de dovezi ( ignorate de dogma stiintifica, dar asta e alta poveste ). Si nu ma refer la teoria conspiratiei, ca si aia e tot de sistem controlata si e tot o dezinformare big time.
        Acuma, daca omul nu e interesat de realitatea in care traieste … nu e nici jobul meu sa ii trezesc interesul pentru studiul individual. Din partea mea sa stea in transa si sa recite lectiile de la scoala !

        • Elena 2017-07-22 Reply

          Nu e nici un dresaj Fire, noi nu o luăm de la zero la fiecare 300 de ani, deși probabil că războaiele și genocidele au menținut populația sub control. Tu ți-ai construit o altă “realitate” în mintea ta care îl face pe Dumnezeu impostor și îl elogiază pe Lucifer pe care îl numești în engleză FireGod. Ești un nefelim.
          Les Barbanell numea asta un efect al sistemului imunitar psihologic.
          Sfinții vorbesc de indumnezeirea omului, adică evoluție spirituală, mântuirea sufletului.

          • Fire 2017-07-22 Reply

            Lasa prostiile, Elena, si judeca cu neuronii aia din dotare ! Pune mana pe carte si aduna-ti dovezi si informatii si abia apoi vei putea vorbi in cunostinta de cauza ( dupa ce ai comparat stratul de minciuni cu care ne-a dresat scoala si sistemul, cu ceea ce ai descoperit tu ).
            Pana nu faci asta, esti de-a dreptul pur si simplu … tu cunosti doar ce ti s-a spus la scoala ( pe crezute si neverificate ) si te tii ca orbu’ de bata ca cine nu face ca tine, rezulta ca e orb psihologic si dus cu pluta. No da-ti nota singura, daca tot casti gura la ce va spune la scoala !

            Lucifer … nici pe asta nu l-ai studiat dincolo de gardu’ bisericii, nu-i asa ? Lucifer e un aeeon Gnostic, nu este God Fire. Iar in Biblie apare mentionat succint, atat de succint incat crestinii il confunda cu Satana. Normal, pentru ca nici astia nu isi fac lectiile, ci le asteapta de-a gata de la popa si religie !

            • Arlechina 2017-07-22 Reply

              Elena are un singur neuron, şi ăla hâţânat; s-a hâţânat pân-a căzut în cap, mititelul.

              • Elena 2017-07-22 Reply

                Exact. Și în plus, ca să o citez pe Arlechina, fosta Clonă N+1, mai sunt și gâscă. Ga ga 🙂

                • Arlechina 2017-07-22

                  Cu cât talent îţi faci autocritica! Încep să cred că, într-o altă viaţă, ai fost activistă de partid. Şi comunistă de omenie 😛 , fireşte.

      • Elena 2017-07-22 Reply

        Dar cine a zis cã m-am uitat la acele seriale? Prietenul meu le-a văzut și uneori îmi mai povestea și mie, el e pasionat de istorie, citește volume întregi de istorie, mie nu mi-a plăcut niciodată istoria deși am dat BACul la istorie. Îmi mai povestește el câte ceva, dacă l-aș lãsa să-mi povesteascã mereu, cred că aș fi as în istorie. 🙂
        Oricum am vrut să zic că pe vremuri erau și sfinți și evoluați (înafară de barbari, de oameni care îi târau după cal pe cei invinși sau comiteau alte atrocități). Omul a fost mult mai rău decât e acum. Numai cum asistau oamenii în piețele publice la depacitări sau executări…acum se uită la filme dar impactul e redus pentru că știu că actorii nu mor, joacă un rol.

        • Renata Carageani 2017-07-22 Reply

          🙂
          Elena, e prima oară când aud pe cineva recomandând altcuiva niște filme pe care el nu le-a văzut.

          • Elena 2017-07-22 Reply

            Întotdeauna există o primă dată, dar totuși nu e ca și când nu am habar de ele pentru că știu de la Mister. 🙂
            Farmaciștii recomandă zilnic produse pe care nu le-au testat 😛 (glumă).
            Am un comment în moderare la tine, pentru că conținea două linkuri.

            • Renata Carageani 2017-07-22 Reply

              Elena, am vrut să te cruț, dar se pare că o cauți cu lumânarea.
              1. Să crezi că, dacă ai ciuli mai tare urechea la ce-ți gângurește iubitul din istoria universală transpusă de studiourile cinematografice, ar însemna că devii AS la istorie, unde ai dat și bac-ul, frizează tâmpenia.
              2. Replica ta cu „întotdeauna există o primă dată…” referitoare la comentariul meu, e genul de obrăznicie glumeață dar prostească, practicată de fetițele de ștrasse care râd cu mâna la gură.
              3. Când mai faci glume care necesită, în paranteză, explicația că ai glumit, abține-te! Nu faci decât să subliniezi că n-ai simțul umorului.

              În general, mă feresc să le spun proștilor că sunt proști, fiindcă nu e treaba mea. O fac numai când devin excesiv de agresivi.
              Ți-am scos comentariul de la moderare.

              • Elena 2017-07-22 Reply

                Auch! Dacă te-ai simțit rãzbunatã, e ok așa. 🙂

                • Cudi 2017-07-22 Author

                  Elena, nu fă pe victima pentru că tu ai ținut să-i dai, din senin, peste nas lui Fire, invocând ceva elemente istorice din ceva seriale discutabile (Spartacus e celebru pentru cantitatea generoasă de conținut sexual oferită), despre care te-ai dezis ulterior, zicând că nu, vai, nu tu le-ai urmărit, ci Mister-ul tău (dacă prietenul meu s-ar uita la Spartacus, n-ar mai fi prietenul meu), care ți le povestește în detaliu de-ai putea deveni as în istorie.
                  Tu ai fost rea cu Fire, degeaba. De ce-o stârnești cu prostii dintr-astea?

                • Elena 2017-07-23

                  Nu mi le povestea în detaliu, am zis cã pe lângă, citește volume întreci de istorie, și că nu prea îl las să-mi toarne prea multă istorie. Nu știam că e un fel de porno serial că altfel …l-aș fi pus pe coji de nuci la colț. (Joke)
                  Asta e, face ce vrea el.
                  După voi ar trebui să fiu în mănăstire, pentru că am citit Filocalia și Biblia și toate cele lumești intră în contradicție: gluma, flirtul, etc
                  Nu mă deranjează că de fiecare dată îi țineți partea lui Renata, Fire, pentru că se vede că rezonați cu teoriile lor. Cine se aseamănă se adună și se apãră reciproc.

                • Arlechina 2017-07-23

                  Elena, în cuibuşorul nostru de cuci, tu eşti… neasemuită: singura cu un singur neuron.

                  Punctul 3 din replica pe care ţi-a dat-o mai sus Renata rămâne valabil şi dacă în paranteză scrii “joke” în loc de “glumă”. Şi asta nu e o teorie, ci jalnica realitate.

                • Elena 2017-07-23

                  Da, Arlechinule, ai dreptate. Cred că voi evita cuibul vostru de cuci de acum pe motiv de incompatibilitate. 🙂

              • Fire 2017-07-23 Reply

                Pff ! Elena, dar de ce ai tu impresia ca blogul asta s-a transformat in secta online, in care suntem toti compatibili, avem aceleasi opinii si ne mangaiem reciproc pe capsor ? De ce crezi tu ca intr-o comunitate trebuim sa fim toti trasi la Xerox, pentru ca altfel tusim si ne umplem de bube ?

                • Renata Carageani 2017-07-23

                  Elena, eu nu mă asemăn cu Fire câtuși de puțin! Ne-am lătrat nițel până am făcut cunoștință dar, în cele din urmă, am sfârșit prin a ne recunoaște și respecta teritoriile, ca doi câini de pază inteligenți.
                  Cât privește păcatele tale lumești, gluma și flirtul… Nu știu cât ai păcătuit cu gândul, prin flirt, dar cu gluma nu-ți face griji, ești neprihănită!

    • ketherius 2017-07-22 Reply

      Elena, cred că ești cel mai bun fan al serialului Spartacus. Nu cred că realizatorii au sperat vreodată ca cineva să îi recomande drept realitate istorică.

  • Iosif 2017-07-22 Reply

    Elena draga,toata istoria omenirii este o cacealma înselatoare. Nu uita cine a gândi-to,a transmis-o si cine exprimat-o , a scris-o. De la gând,la cuvânt,la comunicare,scrisa,verbala,practica,intre indivizi de aceeasi specie,care interactioneaza pe aceeasi frecventa,în acelasi scop de a creea bunuri (materiale) folositoare, binefacatoare fiintei, (materiale carnale) este cale lunga si anevoioasa.
    Omenire se îndreapta cu o viteza accelerata spre dezastrul final,deoarece toate gândurile si inteligenta omului (homo sapiens sapiens) sunt îndreptate spre a face rau semenilor ,într-o competitie maraton spre moarte,construind cele mai sofisticate si complexe arme de distrugere în masa pentru a elimina concurenta,semenul nostru,dusmanul nostru.Pardon ! Care dusman ? Oare omul a devenit propriul sau dusman? Oare cei ce detin secretele acestui razboi virtual,psi,care au ucis pe marii vizionari furându-le revelatiile si ascunzându-le în subteranele Vaticanului,a ceasta lucrare tainica a “omului faradelegii” care ascunde de milenii adevarul,înselând masele credule,si manipulând prin santaj si viclenie imperatori,regi,împarati,si împaratiile pamântului fara rusine,ipocrit lipsit de valorile iubirii sfinte desavârsite de Hristos Fiul omului. Crezând ca vei scapa de judecata finala în buncarele subterane sau în spatiu cosmic nu faci decât sa-ti îngreunezi si prelungesti agonia sfârsitului împaratiei tale “Antichristice” “omule al faradelegii” ! … 🙂

    • Renata Carageani 2017-07-22 Reply

      Iosif, dacă istoria se repetă ciclic, dacă omenirea s-a tot distrus și a renăscut mereu, nu văd de ce n-ar lua-o de la început și data viitoare. 🙂

      • Iosif 2017-07-23 Reply

        Exact acest fenomen are loc în fiecare secunda controlat de “cei” ce detin “cheile” legile cunoasterii absolute,facute de “ei” (acesti zei ai Olimpului) pentru a ne tine sclavii pamântului negând Absolutul chiar daca si “ei” sunt controlati si supusi Absolutului,contestând si împotrivindu-se acestui Dumnezeu Absolut (Sfânt) IUBIREA…singura forta atotputernica care tine Universul într-un haos energetic,absolut echilibrat (paradoxal)ce se desfasoara între ‘câmpurile de batalie’ undele electromagnetice,radiatiei luminii,vârfuri de spectru si alte rezonante de-a lui Schumann… 🙂

  • Cudi 2017-07-22 Reply Author

    @ Renata -- am terminat de văzut acum primul episod din 11/22/63 și, ai zis bine, e strașnic!

    • Renata Carageani 2017-07-22 Reply

      Eu am terminat de văzut ieri toată seria. Sunt convinsă că romanul e mai reușit dar, cum nu l-am citit…
      Am răsfoit și câteva recenzii de spectatori: de la wow! la câh! 🙂 De, gustul omului!
      Mie mi-a plăcut fiindcă tema e foarte ofertantă iar concluzia pe care o tragi, la final… Dar despre asta vorbim după ce terminați de văzut povestea sau renunțați, la un moment dat.

  • Cristina 2017-07-22 Reply

    “Istoria este un set de minciuni asupra căruia s-a căzut de acord.” (cica Napoleon ar fi zis asta, si nu il contrazic)
    In rest, nu am ce sa comentez, ca nu prea urmaresc seriale. Teenager-ii mei controleaza TV-ul, eu doar trag cu ochiul (acum se uita la Printul din Bel Air pe care il urmarisem si eu candva cand eram in Romania).
    Sunt convinsa ca sunt faine serialele despre care vorbiti.
    Va urez spor la vizionat!

    • Cudi 2017-07-23 Reply Author

      Cristina, mulțumim!
      Poate ar ajuta încă un televizor în dormitorul tău. Zic din experiență, că și pitica noastră a monopolizat tv-ul din sufragerie.

  • Mugur 2017-09-07 Reply

    Mă întreb: de câți ani urmăriți serialul acesta?
    Eu am reușit, cu ceva greutate, să termin de vizionat a 5-a serie de episoade, așa că mai am de lucru până la seria 11.
    Cert este că merită văzut, deși unele idei se mai repetă, dar si istoria omenirii se cam repetă, asta ca să fiu în acord cu unele comentarii de mai sus.
    Îmi place serialul, continui să-l urmăresc și vă mulțumesc oîncă o dată pentru recomandare!

    • ketherius 2017-09-07 Reply

      Eu îl urmăresc de prin 2008, Mugur. Sunt încântat că-ți place.

  • Aldus 2018-01-02 Reply

    Ok, trailerul e foarte mișto. Am avut o încercare de-a mă uita la el în trecut, am văzut vreo 2-3 episoade, dar n-am continuat. Cred că o să-l reiau, că tot o să am timp în 2018. Chiar dacă nu se va dovedi pe gustul meu, imposibil să nu dau din când în când peste idei și episoade geniale sau foarte interesante, dată fiind tematica serialului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *