web analytics

Fără număr

M-am uitat, adineaori, la brad, gândindu-mă că e vremea să-l despodobesc și să-l cobor la subsol, pentru alte 11 luni. Nu-i prea mai dăm importanță, e mai mult pe post de corp de iluminat, l-am admirat până s-o pierdut în banal. Dar, mi-am zis în mintea mea, poate s-ar supăra pitica să vadă că nu mai e. Și cât să-l mai las? Până după ziua mea, mi-am zis și apoi parcă mi s-a luat o piatră de pe inimă, parcă am descâlcit ditamai nodul, dilema. Să-l țin împodobit până după ziua mea, an de an, și am mai pus-o de-un obicei în familie. Mihai va saluta cu respect și aparent entuziasm decizia mea, că oricum nu-i prea pasă lui de brad. Iar bobo va simți că Anul Nou nu e capătul distracțiilor cu luminițe și sclipici din iarnă, că mai urmează ceva mișto, cum ar fi un pretext de-un tort.

Ziua mea oricum e compromisă. Tata a murit în a treia dimineață de după ziua mea. Și chiar nu vreau nimic, chiar nu vreau. Nici măcar tort n-aș vrea să fac și n-o să fac, că pentru ce? Un rahat în ploaie.

Și nici lui tata n-o să-i dedic rânduri pe-aici, dintr-alea triste, de dor și jale, că ar fi patetic și ce pula mea v-ar interesa pe voi. Ce simt eu e un soi de neputință și nervi. Nu-mi vine să plâng, îmi vine să bat.

Așa că mai bine tac.

P.S. Am văzut ieri ultimul Pirații din Caraibe și o fo groaznic. A murit Barbossa, personajul meu preferat.

101 Comments

  • Aldus 2018-01-11 Reply

    All humans die. But not all humans know how to drink. / Johnny Depp

  • Aldus 2018-01-11 Reply

    Asta era cu referire la Barbarossa.

    • Cudi 2018-01-12 Reply Author

      Și eu greșeam ca tine, până m-a corectat Mihai de vreo câteva ori și mi-a intrat bine în cap că e Barbossa, nu Barbarossa (Barbă Roșie).
      https://www.youtube.com/watch?v=7IReoFGWSiQ

      • Aldus 2018-01-12 Reply

        Nu-am văzut filmele. Am citit și copiat greșit numele trecut de tine. 🙂

  • Vero 2018-01-11 Reply

    Cudi, timpul vindecă. Sau, poate,”cicatrizează” e un cuvânt mai potrivit.
    Tata a murit în a treia zi de Crăciun. (Demult, în 1991.) Şi eu m-am gândit atunci că, gata, pentru mine Crăciunul e o sărbătoare compromisă. Dar nu e. Şi n-a fost. E umbrit doar de o vagă tristeţe, de o vagă nostalgie. Mi-aduc aminte mai ales că pe geam se vedea, în toată splendoarea lui, bradul dintr-un apartament de vizavi şi că atunci m-am gândit că e o lumânare frumoasă, uriaşă, aprinsă de vecini pentru tata.

    N-am văzut Piraţii din Caraibe. Dar am tradus cartea pornind de la care am înţeles c-a fost făcut: On Stranger Tides (de Tim Powers). Editura a ţinut să fie tradus titlul cărţii exact cum a fost tradus şi titlul filmului: “Pe ape şi mai tulburi”. Mi-aduc aminte că mi-a plăcut povestea, dar au trecut deja aproape 7 ani de-atunci şi, în mare parte, am uitat-o. 😀 Însă, din câte am înţeles cotrobăind atunci pe net, nu seamănă prea mult cu scenariul filmului/filmelor.

    • Aldus 2018-01-11 Reply

      nici io nu le-am văzut. dar știu că îs cu un johnny depp care le mai trăgea la măsea. cam ca-n realitate, cred. 🙂

      • Vero 2018-01-11 Reply

        😀

    • Cudi 2018-01-12 Reply Author

      Vero, când aud că ai tradus dintr-astea ce apar și pe marile ecrane, simt că stau la povești cu un superstar! :))
      Eu n-am citit cărțile și nici nu cred că o să le citesc vreodată. Probabil că filmele sunt departe de ce a scris Tim Powers, dar chiar și așa, mie mi-au plăcut tare mult. Sunt filme de aventuri ușoare, cu pirați, cu comori, cu corăbii, cu legende, cu blesteme, chestii magice, pentru mine e suficient cât să mă rupă de realitate vreo două ore și să mă binedispună.

      • Vero 2018-01-12 Reply

        Cudi, după toate cărţile se pot face filme. Şi filmele nu se fac după traduceri. Şi nici măcar nu-s traduse de aceeaşi persoană care-a tradus cartea.
        Aşa că, de la mine până la un superstar e-o cale-atât de lungă… 😀

        Şi cartea e tot de aventuri uşoare, cu magie & comp., nu e vreo filozofie. 🙂

        • Cudi 2018-01-12 Reply Author

          Vero, tu te învârți prin cercuri mai deosebite, cu scriitori și traducători, poate din unghiul tău nu se vede ca dintr-al nostru: că ești traducătorul unor mari romane, ca un fel de mâna dreaptă a autorului, omul care mijlocește contactul cu o operă prin faptul că ți-o pune la dispoziție într-un limbaj inteligibil, o transformă, ca într-o oglindă magică.

          • Aldus 2018-01-12 Reply

            Mi-ai amintit de un banc (fără legătură cu persoanele de față). Cică Bulă iese cu soția lui în oraș. Și mai toți bărbații care treceau pe lângă ei, o salutau pe soție. La un moment dat, Bulă o întreabă nervos: „Dar de unde te cunosc toți ăștia?” Soția îi răspunde: „Sunt membrii cercului meu, dragă!”. La întoarcere, Bulă începe să salute mai toate femeile pe care le vedea. Intrigată, soția îl întreabă: „Dar tu de unde le cunoști pe ăstea?” La care Bulă: „Sunt cercurile membrului meu, dragă!”

          • Vero 2018-01-12 Reply

            Cudi, ceea ce zici tu sună măgulitor pentru mine, dar, de dragul adevărului istoric ( 😀 ) trebuie să zic că nu-i chiar aşa. Autorul nu-şi pune opera la dispoziţia mea, ci la dispoziţia unei edituri (contra cost). Habar n-are cine i-o traduce, habar n-are cine sunt eu. Puţin îi pasă dacă-i traduc cartea eu sau altcineva. Nici nu ştie româneşte, n-are idee dacă i-am tradus-o bine sau nu.
            Cu editorii ţin legătura prin mail -- adică nu cu editorii, cel mai adesea cu secretara de redacţie. Îmi petrec timpul acasă, cu bărbatul personal şi cu două pisici, scriu câte-o aiureală pe un blog sau altul, trântesc câte-un comentariu pe câte undeva, şi cam asta.
            Da, am în lista de pe facebook câţiva traducători, câţiva autori de SF de-ai noştri, vreo doi-trei redactori şi vreo doi-trei editori, dar nu ne omorâm conversând. Câte-un like pe ici, pe colo, câte-un comentariu din an în paşti, şi cam atât.
            Astea sunt cercurile mele deosebite. 😀

            Cât despre ziua ta de naştere, nu cred că tatălui tău i-ar fi plăcut să audă că e compromisă din cauza datei la care s-a încheiat viaţa lui. Cred că şi-a dorit să-ţi trăieşti viaţa bucurându-te de ea din plin.
            Fă-ţi tort, răsfaţă-te. Gândeşte-te că, dacă te-ar putea vedea, tatăl tău s-ar bucura să te vadă petrecând de ziua ta.

            • Cudi 2018-01-12 Reply Author

              Vero,

              • Vero 2018-01-12 Reply

                🙂

  • delfinasu 2018-01-11 Reply

    tort pentru cea mică, sis, pentru tine si cea mică

    si sa vorbesti despre tatal tau nu e niciodata patetic. nici dorul, nici suferinta.
    cei care vad astfel sunt inimi de piatra.
    daca te racoreste, fa-o, sis
    plangi. urla. undeva trebuie sa plangi.

    de batut, n-am cum, ca ti-as da umarul meu si-as sta si-as spune ”bate”-mi-l si mergi mai departe, ca nu ai incotro.
    facem alegeri gresite, uneori. stiu asta prea bine, crede-ma.
    uneori le reparam, alteori le lasam asa cum sunt, ciuntite, futu-i mă-sa de viata, cumva mergem inainte.
    pana la capatul zilelor, acela care-o fi sa fie.

    de pirați prea multe nu stiu, am vazut unul din filme, mai demult. nu prea mi-a placut, nu stiu sa explic prea bine de ce.

    • Aldus 2018-01-11 Reply

      delfunașo, la mulți ani! (nu cred că ți-am zis.)

      • delfinasu 2018-01-11 Reply

        nu-s delfunașă 🙂

        Mulțumesc, Aldus, asemeni îți doresc și ție, un an bun să ai!

        • Aldus 2018-01-11 Reply

          delfiniță am vrut să scriu, dar m-am emoționat. sunt mai timid din fire, de aia. 🙂

    • Cudi 2018-01-12 Reply Author

      Delfinaș, mie îmi plac filmele de aventură, inclusiv alea din seria Marvel, cu supereroi. Mi-a plăcut și seria X Men, însă doar alea în care juca și Hugh Jackman și Jean Luc Picard (că eu așa-i spun de când cu Star Trek, Patrick Stewart e un nume mai puțin relevant). Pe același principiu, al aventurii, mi-au plăcut și alea cu agentul 007, Misiune Imposibilă, alea după cărțile lui Dan Brown, Stăpânul Inelelor și, alt exemplu, îmi amintesc acum de-un film cu Michael Douglas, Kathleen Turner și Danny DeVito, las trailerul poate îți amintești de el:
      https://www.youtube.com/watch?v=WokoWHHAxp4
      Să mai zic de Indiana Jones?

      • Aldus 2018-01-12 Reply

        Da’ ce, tu ai văzut Star Trek? N-ai văzut.

        Ca o paranteză, eu am văzut, și mi-a intrat în sânge. Așa că n-am percutat la Jean Luc Picard până când am ajuns la paranteza explicativă. 🙂

        • Cudi 2018-01-12 Reply Author

          N-am urmărit decât seria Star Trek: The Next Generation, cu Picard, Data, klingonianul și care mai erau.

          • Aldus 2018-01-12 Reply

            Ai urmărit The Next Generation?!? Toate sezoanele? Nu știam.

          • Aldus 2018-01-12 Reply

            Și ți-a plăcut?

            • Cudi 2018-01-12 Reply Author

              Da, plus ceva filme tot cu ei. Seria au dat-o pe tvr 1 sau pe protv în anii 90, știu că n-aveam cablu, aveam doar vreo trei canale și-l așteptam pe Picard ca pe soare. Mi-a plăcut, dar am uitat multe, am constatat recent, când m-a întrebat Mihai de Q și eu nu-mi aminteam despre ce e vorba.
              https://www.youtube.com/watch?v=kBwoEXlTph0
              Mi-a fost ciudă că nu am percutat imediat. După ce am văzut ceva pe youtube cu el, s-a făcut lumină în mintea mea. Aaa, acel Q!

              • Aldus 2018-01-12 Reply

                Eu am văzut toate sezoanele, mai puțin seria originală. Care am auzit că e mișto, dar are și lupte intense de tipul:

                https://www.youtube.com/watch?v=Z1eFdUSnaQM

                😀

                Cel mai mult mi-a plăcut Enterprise. Nu sunt în asentimentul majorității aici. Din The Next Generation, două episoade pe care le țin minte și care mi-au plăcut sunt Remember Me (în care dr. Crusher constată că personalul de pe navă dispare treptat și nimeni n-o crede, ca și cum cei dispăruți n-ar fi existat niciodată) și The Inner Light (în care Picard e lovit de o rază de la o sondă și în 10 minute trăiește o viață întreagă pe o planetă muribundă, neștiind cum a ajuns acolo; are o familie, îmbătrânește, nu renunță la amintirea navei Enterpreise -- toți îl cred puțin sărit etc; e acel episod în care la sfârșit începe să cânte din fluier):

                https://www.youtube.com/watch?v=RQKp27ZDuCk

                Q a mai apărut și în alte serii (Voyager, Deep Space Nine).

                • Aldus 2018-01-12

                  Corecție: am văzut toate seriile*, exceptând TOS,

                • Cudi 2018-01-12 Author

                  Sub video-ul cu lupta intensă, pe youtube, unul comentează:
                  ” Rumor has it that these guys are still fighting!”

                • Aldus 2018-01-12

                  31k comentarii. Cu câțiva ani în urmă, când am văzut scena prima dată, tot cam așa erau comentariile. 🙂

                  Uite și o scenă din Star Trek Enterprise, seria care mi-a plăcut mie cel mai mult:

                  https://www.youtube.com/watch?v=n3MKIfXKotg

          • Vero 2018-01-14 Reply

            Şi eu am urmărit Star Trek la TV, cu sfinţenie, în anii 90. Dacă nu trebuia musai să plec de-acasă, lăsam totul baltă ca să mă uit la filme/seriale SF. Şi cumpăram (şi apoi citeam) toate cărţile care-aveau un “SF” pe copertă.
            De cumpărat cărţi de-a valma m-am lăsat în 2000, când am dat o gaură în bugetul nostru relativ modest cumpărându-ne primul computer, iar la filme (şi la TV în general) am renunţat în 2005, când m-am apucat de tradus (pe lângă serviciu).

            • Cudi 2018-01-14 Reply Author

              Vero, dar seria Zona Crepusculară ai prins-o? Tot pe vremea aia o dădeau la tv, am impresia că pe Protv.

              • Vero 2018-01-14 Reply

                Da, am prins-o. Îmi plăcea.

    • Cudi 2018-01-12 Reply Author

      Tort, tort, tort… Hmm.

      • Cudi 2018-01-12 Reply Author

        Bine, mă gândesc la eventualitatea unui tort. Deși e aiurea, că trei zile mai târziu e parastasul. Sincer, mai bine sar peste. Ce tot atâta dulce? Mă păstrez (caloric) pe când vin la tine. 😛

        • delfinasu 2018-01-12 Reply

          🙂 oki doki, precum ti-e voia, sis

          …desi o feliuta de tort de ziua ta, cu o luminarica in el, cred ca si tatalui tau i-ar fi placut, ce zici?
          ideea e ca, acolo unde e, va fi trist sa te vada atat de trista.

      • Aldus 2018-01-12 Reply

        Dacă e ziua ta, La Mulți Ani! Dacă nu, ești o nesimțită că mânânci tort aiurea și ne faci poftă! 🙂

        • Cudi 2018-01-12 Reply Author

          Nesimțita îți mulțumește.

      • renata 2018-01-13 Reply

        Cudi, am crezut că e un citat din Simon. Abia trezită din somn (aici e 6 a.m.), am citit „torc, torc, torc…” 🙂

        • Cudi 2018-01-14 Reply Author

          Măcar să fi început bine dimineața, Renata, pe fondul satisfacției simonești.

    • Cudi 2018-01-12 Reply Author

      (intenționat mut vorba spre filme)

      • delfinasu 2018-01-12 Reply

        bag seama:)

        ideea e ca piratii nu prea m-au incantat ca s-a schimonosit prea tare Depp.
        altminteri mai toate cele enumerate cu tine mi-or placut:)

        • delfinasu 2018-01-12 Reply

          erata:) -- enumerate de tine

        • Cudi 2018-01-12 Reply Author

          Delfinaș, nici eu nu sunt cine știe ce fană Johnny Deep, dar am văzut ceva filme cu el și, am impresia, cel mai mult mi-o plăcut în Arizona Dream, ăla cu peștele zburător care știe tot, făcut de Emir Kusturica.
          Melodia de mai jos e din film (evident că-mi place mult):
          https://www.youtube.com/watch?v=TrlV5S082IE
          Acum o dau pe muzică. :p

          • Aldus 2018-01-12 Reply

            Tu ai văzut mai multe filme ca mine.

            Foarte mișto melodia.

          • Cudi 2018-01-12 Reply Author

            Depp, nu Deep, scuze.

  • smaranda64 2018-01-11 Reply

    Nu cad Capricornii aşa uşor la pământ. Cel mult iau o perină urlă la ea, o înjură şi o lovesc cu pumnii. Am exemple multe în familie. Încă nu a îngenuncheat niciunul definitiv. Şi dacă se enervează foarte tare, vor zice: no! Şi de al naibii, voi fi fericitã în fiecare zi! 🙂

    • Cudi 2018-01-12 Reply Author

      Aoleu, Smaranda, ar trebui să scrii o carte, gen “Cum am supraviețuit cu mai mulți Capricorni în familie”. Soră-mea, care e în Gemeni, își pune mâinile în cap când mai dă de vreunul născut în ianuarie. Nu știu în ce zodie ești tu, dar meriți un monument de erou!

      • smaranda64 2018-01-12 Reply

        Sunt erou.😊 Tata a fost capricorn, ambele surori sunt capricorni şi un fiu am capricorn. Valeu! 😃

        • Cudi 2018-01-12 Reply Author

          Jesus, e mai mult decât aș fi îndrăznit să estimez. Dacă te-ar auzi sora mea, s-ar cutremura. Singurii ei doi capricorni am fost eu și soacră-sa.
          Acum simt că mă cunoști ca-n palmă!

          • smaranda64 2018-01-12 Reply

            Şi fiul meu are ziua joi. Când gustaţi tortul te gândești cu drag şi la el? Mama lui nu ştie să facă! 😄

            • Cudi 2018-01-12 Reply Author

              Smaranda, ce potriveală! Așa ceva n-am cum uita! Evident c-o să mă gândesc cu drag, chiar de-oi tăia o felie de măr și nu de tort!

  • Iosif 2018-01-12 Reply

    Chestia cu “vulturul plesuv” a fost o gluma, un test de perspicacitate, de verificare al IQ-ului cârcotasilor, nu-i asa, draga Cudi ?… 🙂 Oricum sunteti scenaristi si regizori bunicei de filme sf secondati îndeaproape de puterile ‘miraculoase’ ale ocultei mondiale! 🙂 Promit, daca voi ajunge vreodata sa conduc un studio de film, sa va ofer posibilitatea realizarii unui serial familial ! 🙂 ))
    La multi ani, pace, bucurii si fericire în toate planurile, aspectele si dimensiunile existentei,tie si tuturor celor dragi !
    Cu toata dragostea ADEVARATA,sincera, curata, nefalsificata !

    • Cudi 2018-01-12 Reply Author

      Iosif, n-a fost glumă, n-a fost test, n-a fost ceva inventat și, mai rău, încă este. Ca fapt divers, cred că dacă aș inventa întâmplările din articole aș scrie și eu mai des.

  • Iosif 2018-01-12 Reply

    Astept ca “Boul” la poarta cea veche ,toti se fac ca ploua si dorm pe-o ureche ! 🙂 )))

  • Fire 2018-01-12 Reply

    Cudi, eu nu le am cu dragostea de familie, habar n-am ce-i aia, am auzit de la altii si am vazut prin filme. Da’ stiu o treaba sigura : mortii cu mortii si viii cu viii. In concluzie, fa tort si bucura-te de el. Sau macar de bucuria Piticei, ca mainca tort bun facut de tine. Hai La Multi Ani !

    • Cudi 2018-01-12 Reply Author

      Fire, cum mai e pe la tine, e pace cu administratorul? S-a revanșat al tău pentru că te-o dus la Zoo în noaptea de revelion?
      Mulțumesc pentru urare, mulți ani și ție!
      Ziua mea va fi joi.

      • Fire 2018-01-12 Reply

        E pace cu administratorul, ca n-avea chef de judecati ( nici eu ), asa ca mi-a dat ce am vrut numa’ ca sa scape de mine ( adevarul e ca voiam doar ce mi se cuvenea, insa el jegos ca orice manager de bloc de pe aici, facea pe nebunu’ ). Mi-a schimbat si frigiderul desi nu voia in ruptul capului, mi-a izolat usa de la intrare, schimbat plasele de tintari, aewrisit caloriferele de vreo 5 ori, in apartament pace si liniste. In sfirsit, prima locuinta din tara asta, in care nu ma simt ca la zoo printre maimute urlatoare !

        Cit despre revansare, omul are o problema, ca nu are cu ce se revansa decit cu ciocolata ( insa din asta imi cumpar singura ) sau cu furnizarea de si mai mult timp liber pentru citit ( a se citi “scutire de facut gospodarie” ). Preconizez ca va veni o perioada in care nu gatesc, nu spal rufe, nu fac curat, ca am citeva sute de carti in computer care asteapta sa fie citite. Deci da ( omul abia s-a intors din delegatie, asteptam cu interes revansa pentru zoo ).

        • Cudi 2018-01-12 Reply Author

          Mă bucur, Fire, că în sfârșit ai parte de liniștea pe care ți-o dorești acasă, că e pace cu adminul și că al tău e băiat așa gigel.

          • Fire 2018-01-12 Reply

            Cudi, esti norocoasa ca locuiesti la casa si scapi de circul din blocurile de rent. E ceva de nedescris, indiferent cit de scump este ori cit de ” buna” e zona : este fix ca in Ferentari, ori ca in blocurile de tigani din Romania doar ca arata ceva mai spalate si dichisite. In rest, nici o diferenta.

            Cit despre managerul nostru, e evreias cu tichiuta pe cap si asta spune tot. e baiat gigel ca orice tichiuta … totul pina la bani ( ca deh, avocatii si procesele costa ! )

  • Cristina 2018-01-12 Reply

    La multi ani, Cudi!

    • Cudi 2018-01-13 Reply Author

      Mulțumesc la fel, Cristina!

  • Marian 2018-01-16 Reply

    Cudi , pentru ca maine iti serbezi aniversarea a N ani de viata , da-mi voie sa fiu primul ce-ti ureaza LA MULTI ANI CU SANATATE , LA MULTI ANI FERICITI , LA MULTI ANI ALATURI DE ” PITICA ” SI DE SOTUL TAU… IN OFTICA SOACREI ! LA MULTI ANI CUDI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😀 😀 😀 😀 😀

    • Cudi 2018-01-17 Reply Author

      Marian, ziua mea e joi, bat-o vina, în 18 ianuarie. Dar ce mi-i azi, ce mi-e mâine…
      Primesc cu drag urările tale! Tot ce-i mai bun și pentru tine și cei dragi ție!

  • Marian 2018-01-16 Reply

    La noi azi este 17 Ianuarie deci…nu-i vina mea ca data ce apare la comentariu este 16 …oricum SA TRAIASCA !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • renata 2018-01-16 Reply

    Să ne trăiești, Cudi!
    La mulți ani!

    • Cudi 2018-01-17 Reply Author

      Mulțumesc, Renata! La mulți ani nouă, tuturor, ține-ar internetul să ne ție!

    • Iosif 2018-01-18 Reply

      Renata draga, atentie mare la gara din Ploiesti ! 🙂

  • Iosif 2018-01-17 Reply

    Ma alatur cu toata inima de cei dragi tie, si-ti transmit si eu un fierbinte, LA MULTI ANI cu pace în Suflet, liniste si bucurie !

    • Cudi 2018-01-17 Reply Author

      Mulțumesc, Iosif, asemenea și ție! Să fie pace, să fie bucurie!

    • Iosif 2018-01-18 Reply

      Prefer atacurile si înjuriile lui ‘Gigli’ directe, fara menajamente false, filozofico-religioase-sectare ! :

  • Arlech 2018-01-17 Reply

    La mulţi ani, Cudi, şi tot ce-ţi doreşti de la viaţă!!!

    • Aldus 2018-01-17 Reply

      Și dacă-și dorește de la viață să-și poată cumva ascunde ziua de naștere? 😀

      • Cudi 2018-01-18 Reply Author

        Dacă asta aș fi vrut, poate nu pomeneam de ea în articol. Dar îmi place comentariul tău, mă învăluie, așa, într-o fițoșenie prețioasă, cumva…

        • Aldus 2018-01-18 Reply

          Comentariul tău nu se pune. Tu ești femeie, deci prin definiție nu știi ce vrei! 😀

    • Cudi 2018-01-18 Reply Author

      Jesus, mă simt vedetă, îți dai seama ce vise o să am?
      Mulțumesc încă o dată!

  • delfinasu 2018-01-17 Reply

    nu pot fi acolo țigara s-o stingem cumsecade pe-o vorba
    nici vreo rețetă de-a mamei sa-mpărțim pe din două aluatul ăsta de viață
    nici umărul meu stâng nu-ți e aproape
    să-ți pot ridica un munte în jur
    o cetate
    în care sa te ascunzi si în care să plângi
    în care fusul orar să nu-ți mai înțepe diminețile
    mie nopțile

    nici macar nu pot sa-ti fac o cafea niciun zâmbet nicio lacrima nu pot să-ți sterg, sis
    pot doar
    să exist undeva în jumătatea asta de pământ unde luna a rostogolit 18 decembrie deja

    pot doar un gând
    să-l ai dimineață cănd îți va ridica soarele din zăpadă pleoapele
    începutul de zi
    să-ți fie alături
    de mâine

    La mulți ani, sis
    ( las la fereastră si una din melodiile care mie mi-s tare tare tare dragi.
    e singurul dar pe care pot să ți-l fac
    îti promit că îl voi asculta toată ziua ta, poate măcar o singură dată se va nimeri să-l ascultăm împreună)

    https://www.youtube.com/watch?v=siFEwXBoZb4

    • Cudi 2018-01-18 Reply Author

      Delfinaș, n-am putut să sting toate alea pentru a mă culca, deși-s încovoiată de durere și nu c-ar fi ceva grav, mi-a venit ciclul, fără a-ți mulțumi pentru rândurile frumoase. E minunat ce și cum ai scris. Cred că ești cea mai tare în materie de versuri albe. Cred că așa le zice.
      Acum pornesc și melodia.
      Mulțumesc, sis!

      • delfinasu 2018-01-18 Reply

        ah, am uitat astea:)

        • Cudi 2018-01-18 Reply Author

          Vai!
          (n-am făcut tort, cred că mâine mâncăm tocană de fasole verde)

          • delfinasu 2018-01-18 Reply

            hai, treci la treabă:)!
            (ia vezi , in cămară -- ai ouă, făină, vanilie, zahăr, cacao, praf de copt, ceva cremă de ciocolată, gasesti tu, nu trebuie multe 🙂 )

  • Cristina 2018-01-17 Reply

    La multi ani, Cudi!
    Primeste o dedicatie muzicala si de la mine. Sper sa iti placa si florile si muzica.
    https://youtu.be/DILBnzVXoTg

    @Delfinas, iarta-ma ca am tras cu ochiul, tare frumos ai scris. Cat despre melodie..nu am cuvinte, mi s-au umezit ochii.

    • Cudi 2018-01-18 Reply Author

      Îmi plac și una și alta, Cristina!
      Muzica pentru că sunt fan al genului și florile că-s acolo unde le e locul, cu rădăcini cu tot, în natură. La un moment dat le-am văzut și pe cele ce poartă numele de “mâna maicii domnului”, cățărătoare și cu un parfum divin, care pentru mine miroase a acasă, că dintr-astea aveau ai mei pe garduri.
      Mulțumesc, Cristina!

      • Fire 2018-01-18 Reply

        ” Mina Maicii Domnului” e de fapt caprifoiul. Da’ cum romanii traiesc in “Gradina Maicii Domnului” …

        • Iosif 2018-01-18 Reply

          Asta-i tare ! 🙂 ))

        • Cudi 2018-01-18 Reply Author

          Așa, caprifoi îi zice! Am crescut spunându-mi-se că e “mâna maicii domnului”, apoi am aflat că se mai numește și caprifoi. Și mi-am impus să nu uit că-i zice caprifoi, dar, al naibii, tot timpul am câte-un brainfart când trebuie să-mi amintesc numele plantei ăsteia. (apropo, florii mov căreia unii îi spun iris, în zona noastră i se mai spune “pizda țigăncii”)

          • Fire 2018-01-18 Reply

            Cudi, pe la mine pe la coada vacii, tot Mina Maicii D-mnului ii zice. Si mai avem una, Maturicea Raiului ( pelinita, de fapt, Artemisia Annua ), ca sa fie treaba, treaba !

            Pizda tigancii la noi e alta planta, una cu frunze vinetii si paroase, de unde si numele… Laminum Purpureum, seamana cu urzica moarta.
            Irisul e numit altfel pe la noi, da’ am uitat cuvintul, ceva cu Lili… in realitate este celbra ( stilizata ) Fleur de Lis, unul din simbolurile lui God. Canadienii au ceva similar stilizat cu Fleur de Lis , Trillium ii zice ( un fel de varianta ) , tot de la o floare cu 3 petale, simbolul Ontario.

  • Iosif 2018-01-17 Reply

    Draga Cudi, îti dedic de aniversarea ta si pentru încrederea ta în mine câteva versuri “schioape” ! 🙂
    Fratii mei ma plâng pe mine
    Si îsi pun cenusa-n cap.
    Ei nu stiu cât mi-e de bine,
    C-am fost mort si am înviat.
    Ei nu stiu c-a lor vânzare,
    Pentru douazeci de arginti,
    M-a trecut prin închisoare,
    Unde-am fost pazit de Sfinti.
    Ei n-au înteles IUBIREA,
    Ce mi-o purta TATAL nostru.
    Nu-i stiau nemarginirea,
    Nici originea, nici rostul…https://biblia.resursecrestine.ro/geneza/42

    Dumnezeu Tatal, sa-ti îndeplineasca toate dorintele inimii !

    • Cudi 2018-01-18 Reply Author

      Iosif, nu te scuza pentru versuri c-or fi șchioape ori ba, eu nici pe-atât nu știu a le potrivi.
      Îți mulțumesc pentru noul rând de urări și pentru că ești printre noi.

  • Iosif 2018-01-18 Reply

    Biblia e codul genetic al omenirii, si este înscrisa în fiecare celula din corpul meu fizic, de unde va destainui si ofer cu dragoste sincera neprefacuta, neconditionata, descifrarea simbolurilor, literelor si cifrelor labirintice descoperite prin revelatie de catre Tatal meu, prin Spiritul Sau Cel Sfânt, în functie de conjunctura spatio-temporala, a istoriei scrisa si respectata cu precizie atomica de EL, CEL CE ESTE, *UNIC DUMNEZEU* !
    Fiti binecuvântati, dragi surori si iubiti frati ! (sis & bro)

  • Iosif 2018-01-18 Reply

    Mai bine pisic, câine, bou si magar, decât IPOCRIT sectar !
    Fiti binecuvântati totii ateii convinsi !

    “Fiti întelepti ca serpii si blânzi ca porumbeii.” -- Isus Hristos --

  • Aldus 2018-01-19 Reply

    Delfinașule, în continuarea discuției voastre de la Arlech, pe asta cu teritoriul o știai? 🙂

    https://www.youtube.com/watch?v=wRQ4LvgpqHg

    • delfinasu 2018-01-19 Reply

      N-o stiam, Aldus,
      are si asta hazul ei, dar am râs cu lacrimi la cea cu darklord37 🙂

  • Iosif 2018-01-19 Reply

    MERCI, Cudi draga pentru încrederea acordata ! Esti o FEMEIE sfânta,minunata ! Dumnezeul si Tatal Meu te iubeste si Eu deasemenea te iubesc . Binecuvântata sa fii tu si casa ta în veac ! Mihai Pitica, Simon si “Vulturul” sa-ti sarute mâinile si sa multumeasca Domnului ca te au alaturi ! 🙂
    https://www.youtube.com/watch?v=axJCECssuHo

    • Cudi 2018-01-19 Reply Author

      Iosif, nu sunt sfântă, nu sunt minunată și nu-i nevoie să-mi sărute mâinile nimeni. Mi-ar fi drag, în schimb, să dau mâna cu tine, dacă vreodată o să avem ocazia.

  • Iosif 2018-01-19 Reply

    Toate femeile sunt sfinte, mai cu seama cele care devin, sunt mame de Pitic(i)e ! 🙂
    https://biblia.resursecrestine.ro/1-timotei/2
    “Totusi ea,(femeia) va fi mântuita prin nastere de fii daca staruie cu smerenie în credinta si sfintenie.”

  • Fire 2018-01-23 Reply

    Cudi, am si eu o intrebare pe care m-am tot abtinut sa o pun, da’ nu mai pot : care-i treaba cu trifoiul tau cu 4 foi ? Eu ti-am remarcat prima oara blogul dupa o cautare pe Google si cind am vazut trifoiul, agatata am fost !

    • Cudi 2018-01-23 Reply Author

      Fire, nu e nimic intenționat sau conștientizat la mijloc. De mică mi-a plăcut -- nici eu nu știu exact ce la trifoiul cu patru foi. Am adunat pandantive în forma asta, decorațiuni, mici rahaturi. Când văd un trifoi cu patru foi, hop și eu că e de-al meu.

      • Fire 2018-01-24 Reply

        Cudi, eu am observat ca doar cei din rasa alba au afinitate pentru trifoiul cu 4 foi . Oricine din alte rase cu care am discutat despre asta, erau blank page, in ciuda politetii afisate. Cel mult era privita ca o curiozitate, o traditie culturala treaba cu trifoiul, insa la nivel interior era zero. Nu stiu daca intr-adevar asa este, ori am nimerit eu peste d-astia mai bolovani.

  • Iosif 2018-01-23 Reply

    Cudi draga, te rog nu mai interveni în apararea mea. Eu nici macar nu am scos “Sabia Cuvântului”, iar dusmanii s-au ascuns doar de stralucirea mânerului. Pâna acum,doar am stat si am încasat ! Sunt sub imunitatea “armaturii lui Dumnezeu”. Abia de acum va începe lupta ADEVARULUI ABSOLUT împotriva minciunilor filozofico-religioase care au batjocorit omul de milenii prin inducerea mentala, subliminala a fricii de întuneric si jocuri de lumini si umbre, facându-l sclavul propiei perceptii primare, nemetamorfozate de Întelepciunea si IUBIREA Lui Dumnezeu, Tatal, Stapânul si Domnul meu. 🙂
    O seara faina cu har si pace, tie si tuturor celor dragi !

  • Iosif 2018-01-23 Reply

    Buna CanaDa ! Salut les terriens ! 🙂
    https://www.youtube.com/watch?v=v1mQT1u_45I

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *