web analytics

Esența e că se apropie ziua lui Mihai

Știți melodiile clasice americane de Crăciun, cum e asta:

https://www.youtube.com/watch?v=gWIFpjbsxMY

Neuronii mei au ajuns să-și facă seppuku, unul câte unul, ori de câte ori începe câte vreuna dintr-asta. Asta pentru că în turele de noapte difuzoarele cântă același și același playlist, mai nou de sezon.

Daaar, acasă mai descopăr și eu melodii faine, cum ar fi asta (chiar sunt curioasă cum vă place):

https://www.youtube.com/watch?v=k766l4B-hrw

Sâmbătă îl sărbătorim pe Mihai, o să ne adunăm vreo 10, cu mențiunea că nu le-am spus invitaților că în 17 e ziua lui. Nu le-am zis că după aia se complică lucrurile, vin cu cadouri, se așteaptă la tort cu lumânări, la figuri și chestii. Iar eu sunt obosită, toți suntem obosiți și ne e lene.

Am zis să ne adunăm așa, un fel de miniparty, să se cunoască și ceilalți români între ei. O să fac niște aperitive, icre, ceva cu maioneză, o să cumpărăm ceva gustări de pe la polonezi, o să bag vreo două tăvi de aripioare și cartofi la cuptor, o să fac un tort. Bere, vin. Cam ăsta-i planul. Mi-aș dori să încerc legendarul tort egiptean a la Jamilla, dar nu știu cât timp voi avea. Am râs aseară, uitându-ne din lene la primul Matrix, ce mișto e chestia cu uploadarea de programe direct în creier, așa, la secundă, tipa nu știa să piloteze un elicopter, dar a rezolvat-o ăla de la butoane în mai puțin de un minut. No, m-a izbit atunci, ce mișto ar fi să-mi încarc și eu în creier toate rețetele Jamillei, asta pe lângă tehnicile jiu-jitsu, kung-fu, kamasutra și de scuipat la distanță (prietenii știu de ce).

Am mai văzut un documentar foarte scurt (două episoade), dar bun, The Evolution of Us. Poate țineți minte titlul și-i veți da o șansă, cândva, dacă vă apare în grila de programe.

Tot așa ne-am mai uitat a nu știu câta oară la The Dark Night – cel mai bun film cu Batman. Ne place constant pentru jocul actorilor, unul și unul. Christian Bale, Heath Ledger, Michael Caine, Morgan Freeman, Gary Oldman etc. Dar Jokerul – regretatul Heath Ledger – e uimitor. Am citit că pentru a-și intra în pielea personajului, actorul (care a și murit la scurtă perioadă după filmări) s-a izolat de lume, el a insistat să-și facă singur machiajul de scenă, chit că aveau la dispoziție profesioniști în make-up – nu, a zis el, își pictează singur fața cum un psihopat ar face-o. A improvizat mult în rol, la un moment dat, când în spatele lui urma să explodeze un spital, a șutit dispozitivul de declanșare a exploziei, pentru că știa el momentul precis când trebuia să facă boom, nu băieții de la butoane. A jucat formidabil și a primit și o grămadă de premii, din păcate post-mortem. Ideea e că nu te aștepți la premii pentru roluri în filme cu supereroi, însă Joker-ul nostru a spart prejudecata asta.

Altfel, când eu dorm peste zi, obosită după turele de noapte, Mihai și pitica se uită la filme și mănâncă prostii. Am cotcodăcit eu – băi, dar spălați și voi măcar cănile din care beți apă, că nimic nu se clintește în haosul casei când eu nu-s activă. I-am luat la rost, nu? I-am întrebat: păi voi ce faceți?! La care mi-au răspuns în cor și cu ochi nevinovați: liniște, facem liniște ca să poți tu dormi. 😐

A mai zis pitica ceva tare amuzant, o constatare pe marginea poveștilor nemuritoare: prinții ăștia din Albă ca Zăpada și Frumoasa din Pădurea Adormită sunt cam necrofili. Cum găsesc prin păduri și palate câte-un corp de fată frumoasă, fără semne vitale, cum îl pupă. That is creepy!

Să nu uitați să vă uitați la video-ul de mai sus, Chaos Chaos. Eu îi mai dau drumul odată acum și ca să verific dacă am pus ce trebuie și nu altul. Așa-s cu video-urile, ca și cu verificatul ușilor înainte de culcare. Dacă mi-am închipuit că am închis-o și, de fapt, n-am făcut-o? Uneori viața însăși e the worst nightmare, welcome!

53 Comments

  • Vladimir 2018-12-12 Reply

    La multi ani! Si sa va iasa strasnic petrecerea! Va vin doar conationali?
    Melodia mie nu-mi place (as putea insa sa o ascult), dar eu nu-s un etalon, nu-mi prea place nici o muzica moderna. Nici dupa colinzi nu ma inebunesc, dar de alea stiu sigur ca nu pot scapa (desi evit cu maxim profesionalism toate magazinele incepand din noiembrie 😀 ).

    • Cudi 2018-12-12 Reply Author

      Vladimir, sâmbăta asta e pentru conaționali. Vineri și duminică sunt pentru noi. Într-una din cele două zile ale noastre vom încerca asta -- http://banffgrizzlyhouse.com

      Mulțumiri!

      • Vladimir 2018-12-12 Reply

        Steak and cheese fondue?! Hehehe, sa povestiti neaparat! Eu-s cat casa, dar nu cred ca as putea si friptana si fondue (daca chiar e fondue clasic, zic), deci cum lumea ia, chiar ca mor de curiozitate cum le aranjeaza.
        E comod cu conationali, nu riscati diferente culturale, sigur iese bine.

    • ketherius 2018-12-17 Reply

      Mulțumesc, Vladimir! Petrecerea a fost strașnică, un pic prea strașnică aș putea spune. O să revin cu detalii.

  • Arlech 2018-12-12 Reply

    Am zis că nu mai comentez pe-aici, dar m-am gândit că, neh, nu-i frumos să dau bir cu fugiţii.

    Melodia mi-a plăcut, nu din cale afară, dar e ascultabilă, nu mă pune de fugă. Şi povestea animată e simpatică, dar desenele sunt oribile -- ca multe alte desene animate moderne (la care de fapt nu mă uit, dar mai dau peste ele când “răsfoiesc” televizorul sau netul).

    Colindele mie îmi plac, cu condiţia să le-ascult numai când zice tradiţia că se cântă ele, adică în ajunul Crăciunului şi în ziua de Crăciun. Când le-asculţi toată luna decembrie e normal să ţi se facă lehamite. Din fericire, nu mă duc la serviciu, stau acasă şi-ascult doar ce-am eu chef.

    La mulţi ani fericiţi lui Mihai şi petrecere frumoasă sâmbătă!

    • Cudi 2018-12-12 Reply Author

      Mă culc împăcată acum, că ai trecut pe aici, Arlech. Mulțumiri în numele lui Mihai! Și el e zăpăcit cu munca, dar intră el curând și se va bucura. Ieri, după ce-o citit ce-am scris, a oftat: chiar trebuie să menționezi ziua mea de naștere? E cu urări și nu vreau să constat cine “uită”… Citez.

    • ketherius 2018-12-17 Reply

      Mulțumesc frumos! A fost de pomină petrecerea 😀

  • Iosif 2018-12-13 Reply

    La multi ani fericiti si binecuvântati de Tatal ceresc, draga Mihai, alaturi de sotia si fiica ta, alaturi de tot ce iubesti, si EL sa-ti îndeplineasca toate dorintele bune, aici în aceasta lume, si dincolo, în cealalta dimensiune.
    Cu deosebit respect si prietenie sincera, acelasi taran agramat, “Nimeni”, 0 (zero) neînsemnat om “rob” a lui Dumnezeu, Iosif C.G.
    La vie est belle avec ce petit-grand “Garçon”… 🙂
    https://www.youtube.com/watch?v=sza4rh1YzsM
    https://www.youtube.com/watch?v=ChcR2gKt5WM

    • Cudi 2018-12-14 Reply Author

      Mulțumim, Iosif! You rise us up, too, nu mai vorbi prostii. Tu nu ești țăran agramat, ești tipul ăla din Strasbourg care a promis că face cinste cu pizza! Toate bune pe acolo? Am auzit de niște împușcături pe la voi…

      • Iosif 2018-12-14 Reply

        Totul este sub control ! Azi s-a redeschis publicului “Marché de Nöel Strasbourg” iar individul a fost doborât de fortele de ordine. În orice scenariu virtual sau real, binele va învinge întotdeauna raul la final… happy end. 🙂
        Cât despre invitatia la pizza, propunerea ramâne valida atemporal !

    • ketherius 2018-12-17 Reply

      Mulțumim tare mult, Iosif! Toate cele bune și ție și aștept să ne vedem la pizza sau la niște virșli.

  • […] fac oamenii în preajma sărbătorilor? Unii se uită la filme. Minunat, dar The Dark Night? Pe bune, The Dark Night? Nu c-ar avea rabie sau ceva -- și eu […]

    • Cudi 2018-12-14 Reply Author

      Aha, deci te uiți la Fargo? Miss you!

  • Marian 2018-12-13 Reply

    Deci in final de an , Mihai al dumitale , are parte de TREI petreceri : ANIVERSAREA , CRACIUNUL si fireste : REVELIONUL . A stiut smecherul cand ” sa-si aleaga ” venirea pe lume asa incat : LA MULTI ANI MIHAI !!! Referitor la cele spuse de pitica dumitale despre ” prinții ăștia din Albă ca Zăpada și Frumoasa din Pădurea Adormită sunt cam necrofili. Cum găsesc prin păduri și palate câte-un corp de fată frumoasă, fără semne vitale, cum îl pupă. That is creepy!” Aceeasi chestie a descoperit-o si nepoata-mea { nu depaseste 10 ani ca varsta } insa , ca un bunic responsabil i-am explicat ca : aia incearca sa le faca coardelor alea doua resuscitare , prin acea metoda arhicunoscuta numita simplu … GURA LA GURA . 😉 Mai e creepy acum ? 😎 Sfat absolut … free : procedeaza si matale la fel , macar pentru a vedea ce iese din acest gen de ” pedagogie ” . Respect Cudi !

    • Cudi 2018-12-14 Reply Author

      Marian, ți-a scăpat și Sfântul Mihai, din noiembrie. Ce să zic, sunt invidioasă pe undeva. Îl mai cheamă și George, deci încă un motiv de petrecere, de Sfântul Gheorghe. Ai mei au fost mai zgârciți, mie nu mi-au dat nici un nume de sfânt…
      Altfel, legat de tehnicile de resuscitare, cel mai repede învie din morți bărbatul prin metoda gura la… știi tu ce. Trec toate simptomele, dar toate, își revin instant, e o minune a medicinei!

      • klaus 2018-12-14 Reply

        Halloooo, Cudiiiiii! Ia de te mai documentează oleacă din Sinaxar! Poate bem ceva împreumă! 😀

        • klaus 2018-12-14 Reply

          *împreună

        • Cudi 2018-12-14 Reply Author

          E cu cruce neagră… Plus că ai și tu partea ta de roșu (Roșu și negru, Stendhal, parcă, zău că nu-mi amintesc cu ce era cartea), deci nu intri tocmai în categoria defavorizaților… Dar pricină de băute om găsi mereu… Că s-o copt cucuruzul, că o fătat vaca, că or luat copiii testul din tabelul lui Mendeleev, că ține mașina, că au ieșit coioții fragezi…

          • klaus 2018-12-21 Reply

            Cudi, o să te rog să-mi explici tâlcul expresiei “ține mașina”.

    • ketherius 2018-12-17 Reply

      Mulțumesc, Marian. Eu nu duc lipsă de ocazii de petrecere, dimpotrivă. Cudi mă și invidiază un pic din cauza asta 🙂

  • LA MULTI ANI 2018-12-15 Reply

    La multi ani frumosi si fericiti si sanatosi langa fetele tale frumoase, Mihai! Sa ramaneti alaturi la bine si la rau, o vesnicie.
    Va admir pentru iubirea, intelegerea si comunicarea armonioasa dintre voi.

    La multi ani inca odata! 🍾🍾🍾

    • Cudi 2018-12-15 Reply Author

      Hei, mulțumim mult! Hai că m-ați convins, azi o să îi iau aspiratorul din mână că s-apuce și el să vă răspundă.

    • ketherius 2018-12-17 Reply

      Să te audă cine trebuie 🙂 Mulțumim frumos pentru urări.

  • klaus 2018-12-16 Reply

    Cudi, abia amu am apucat să ascult melodia. E digerabilă dar scenariul videoclipului o scoate din anonimat. Cu plăcere! 🙂

  • klaus 2018-12-16 Reply

    Dacă tot ați pus în discuție sexul lui Aldus mă gândeam să agit oleacă traficul p’aici.
    Cine crede că Vladimir e rus, să ridice mâna sus! 🙂

    • Vladimir 2018-12-16 Reply

      Incurajez initiativa! Din pacate subiectul e transat deja de faptul ca si nevasta-mea are blog si a scris despre mine si ca altii ma cunosc de multa vreme. In caz ca nu decoleaza, propun sa discutam despre sexul ingerilor ca ala n-a fost stabilit inca si, in plus, pastram si legatura cu Aldus.

      • klaus 2018-12-18 Reply

        Nu știu blogul soției tale. Mă ajuți cu un link?

        • Cudi 2018-12-18 Reply Author

          Dacă ai fi fost în targetul natural al blogului, l-ai fi găsit. Așa, doar ca să faci valuri, n-are nici un rost.

          • klaus 2018-12-19 Reply

            M-ai pierdut cu targetul natural al blogului.
            Ce înseamnă să faci valuri? Provocări, la asta te referi?

            • Cudi 2018-12-19 Reply Author

              Da, ceva de genul. Pe scurt: l-ai înjurat personal pentru o afirmație ce nu îți era adresată personal, la adresa reputației românilor din străinătate, că în general lumea are o părere proastă despre ei, ceea ce e adevărat, și doar prin exemple personale, prin contact direct putem demonstra că suntem ok -- ceea ce iar e adevărat. L-ai înjurat pentru asta, nu ți-ai cerut scuze și acum o cauți pe nevastă-sa. Klaus… e aiurea, zău.

              • klaus 2018-12-20 Reply

                Cudi, mie nu-mi place să scormonesc în rahat! Uite, caută tu comentariul lui, te rog frumos și dacă e despre românii de afară, ca și cum asta ar conta, eu îi cer scuze.
                Vorba lu’ icsulescu, sunt un român verde, îmi pasă și reacționez! Știu prea bine metehnele românilor. Nu sunt singurii care au. O să mă opresc aici, mă apucă prea mulți draci și chiar nu vreau spectacol de dragul spectacolului.

      • klaus 2018-12-21 Reply

        Vladimire, te rugasem să-mi dai un link. Bănuiesc că nu e privat blogul soției tale.

        • Cudi 2018-12-21 Reply

          Klaus, la un moment dat îl citisem pe la Renata, în comentarii, pe Vladimir care zicea că rușii ne-au cam dat muie toată istoria. Pe moment, m-am ocoșit. Nefiind prea strălucită la capitolul istorie, a trebuit ca Mihai și alți prieteni să-mi explice de ce așa și nu altfel. Apoi mi-a trecut. În mare, la modul mai obiectiv, cam are dreptate.
          Fapt: 99% dintre cei de aici ar putea să-ți dea link-ul (me included) și totuși nimeni nu o face. Pentru că, la modul cum pui tu problema, ești puțin cam agresiv, nu crezi?
          Comentariile cu pricina au fost la articolul Dear Rouge. Îți răspund acum, deși inițial n-am vrut să-ți mai răspund deloc pe tema asta, că nu vreau să mă cert cu tine, mă enervezi cu naționalismul ăsta, ești ca un curcan cu penele înfoiate când zici că ești român.

          • klaus 2018-12-22 Reply

            99%. Te raportezi la 99% într-un mod în care Lotus te-ar fi făcut terci, logic vorbind. Mă voi strădui ca presupusa mea agresivitate să nu mai interacționeze cu…. cu nimic.

            Vladimire, maifrend, ești liber de sarcini, nu mai trebuie să-mi răspunzi. Ai grijă de doamna ta, e mama România.

            • Cudi 2018-12-22 Reply Author

              Klaus, eu ți-am răspuns cu sinceritate și prietenie. Tu transformi un dialog sincer, presărat cu glume, in supărare și dramă. Ia un Snickers!

              • klaus 2018-12-23 Reply

                Sinceritate și prietenie simt și din partea ta când îți ofer un snickers.

              • klaus 2018-12-23 Reply

                klaus, cu k mic.

            • Vladimir 2018-12-24 Reply

              @klaus: mult stimate si iubite, n-ai nici caderea, nici putirinta sa-mi trasezi sarcini.
              Am zis ca doar urmaresc discutia, nu ma implic, dar daca tot m-am trezit pe aici cu computerul in brate: probabil n-am fost clar, referintele din comentariul meu anterior nu erau catusi de putin menite sa-ti formeze tie o opinie in ce ma priveste, ci o explicatie la de ce nu ma astept sa pornesti vreo discutie care sa creasca traficul blogului in jurul subiectului.
              Acum, evident, m-am inselat, ai reusit sa te contrezi macar cu Cudi, ceea ce-mi inchipui ca a strans un numar decent de cititori (mie unul mi se pare fascinant cum te poti simti ofensat in cam orice discutie)

              Blogul nevesti-mii e cat se poate de public si extrem de usor de gasit, dar fiindca-mi lasi impresia de marlan, confirmata si de comentariile lui Cudi, nu o sa-ti dau eu adresa. Daca chiar mori de curiozitate (desi Cudi are dreptate, nu esti genul ei de public), gaseste-l singur.

              • klaus 2018-12-24 Reply

                Mulțumesc pentru k-ul mic!
                Sărbători fericite și ție!

    • ketherius 2018-12-17 Reply

      Io ridic mâna.

    • Cudi 2018-12-18 Reply Author

      Eu cred că e prea toate la un loc ca să fie român. Și deștept, și bogat, și frumos… Stai liniștit, Mihai, o fi el handsome, dar are față de copil și știi că mor cu pedofilii de gât.

      • klaus 2018-12-18 Reply

        Nu exista o expresie englezească pentru prea bun pentru a fi adevărat?

        • Cudi 2018-12-18 Reply Author

          Invidie?

      • klaus 2018-12-19 Reply

        Pentru mine, comentariul ăsta e mult prea larg pentru a-l putea mistui digestiv. Pentru a fi român? Serios?

        • ketherius 2018-12-19 Reply

          Pentru mine e o glumă, man 🙂 Io n-aș despica prea mult firu’ ăla, zău așa!

          • klaus 2018-12-20 Reply

            Pentru mine nu e.

    • Arlech 2018-12-18 Reply

      Şi io ridic mâna.

      • klaus 2018-12-18 Reply

        Ok, da’ în liniște! 😀

        • Arlech 2018-12-18 Reply

          Asta depinde numai de tine: dacă nu citeşti comentariile cu glas tare, e în linişte. 😛

          • klaus 2018-12-23 Reply

            Dacă vrei să ridici mâna cu voce tare, te rog :P.

  • vax-albina 2018-12-17 Reply

    Azi, 17.12.2018, am vrut cumva să personalizez urarea, dar nu știu mai nimic despre voi. E bine așa.
    Deci. ”La mulți ani” lui Mihai, omul tău la bine și la cât mai puțin rău.

    • ketherius 2018-12-18 Reply

      Mulțumesc frumos, Vax-albina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *